09/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Küçük İskender: ‘Memlekette ne adamlar var karısına kızına tecavüz ediyor, onlarca kişiyi öldürüyor. Esas onlar marjinal ben sıradan bir adamamım.’

"Ben Marjinal Değilim" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 

Küçük İskender, eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş’in ‘Sözünü Sakınmadan’ söyleşi dizisinin Eylül ayı konuğu olarak İstanbul Modern bahçesinde dostlarıyla buluştu.
 
Söyleşi öncesi bir gazetede hakkında yayınlanan haberlerle ilgili olarak soruları yanıtlamayan Küçük İskender, "Bu tatsız ve çirkin konu ile ilgili hiçbir şey söylemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Söyleşiye yakın zamanda kaybettiğimiz Seyhan Erözçelik anısına şiirlerinden birini okuyarak başlayan Küçük İskender, Edip Cansever hayranlığından bahsetti. Cansever’in şiir kitabını ilk kez eline aldığında ‘böyle şiir yazılmaz’ diyerek kitabı duvara çaktığını anlattı ve ‘Ancak Cansever’in şiirlerini ilerleyen yıllarda anladım ve mutlaka tanışmak istedim. Sözleştiğimiz gün öncesi Cansever vefat etti. Ama vefat ettiği gün benim dogum günümdü.’ dedi.
 
‘Ben Marjinal Değilim’
Şair kendisine yıllardan bu yana söylenen ‘Marjinal Şair’ tanımlamasının doğru olmadığına da değindi. “Memlekette ne adamlar var karısına kızına tecavüz ediyor, onlarca kişiyi öldürüyor. Esas onlar marjinal ben sıradan bir adamamım.” şeklinde konuştu.
 
Küçük İskender söyleşinin sonlarına doğru kendisini dinlemeye gelen konukların sorularını yanıtladı. Aşk acısı çektiğini söyleyen bir konuk kendisini ancak Küçük İskender’in anlayabileceğini söyleyip sözü şaire bıraktı. İskender “Aşk insanoğlunun en büyük hastalıklarından biri. Aşk diye bir şey yoktur. Tabiata aykırıdır. Buna rağmen ‘Aşk’ı yazan bile var” diyerek gönderme yaptı.
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam