28/02/2018 | Yazar: Kaos GL

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı “Yeni Medya ve Çocuğa Karşı Şiddet Toplantısı” düzenledi.

"Çocuklar için de sansür değil güvenli alanlar önemli" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı “Yeni Medya ve Çocuğa Karşı Şiddet Toplantısı” düzenledi.

İlüstrasyon: James O'Brien

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı 26 Şubat Pazartesi günü “Yeni Medya ve Çocuğa Karşı Şiddet Toplantısı” düzenledi. 79 sivil toplum örgütünden meydana gelen Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı internet ve yeni medya ortamında çocukların maruz kaldığı risk ve şiddet türlerini tanımlayabilmek ve önleyebilmek adına kullanılacak stratejileri belirlemek için 12 Ocak’ta yaptığı ilk toplantının ardından konunun uzmanları ile ikinci defa 26 Şubat günü Ankara’da buluştu. Toplantıyı Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel takip etti.

Toplantı Uluslararası Çocuk Merkezi’nden Ebru Ergin’in yeni medyada çocukların maruz kaldığı risk ve şiddet türlerini tanımlayabilmek ve önleyebilmek adına hazırlanan taslak politika belgesinin sunumu ile başladı.

Toplantıda Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur şiddet içeren oyunlar,  Dijital İşler Koordinatörü Özgür Mehmet Kütküt yeni medyadaki şikâyet mekanizmaları, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mustafa Kürşat Coşkun ise mevcut yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

“Sansür değil güvenli alanlar gerek”

Seçin Tuncel KaosGL.org’a toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, çocuğun üstün yararının internetin sansürü ile değil, internet ve yeni medya ortamında güvenli alanlar inşa ederek sağlanabileceğini belirtti.  


Etiketler: medya
İstihdam