27/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin üçüncü videosu yayında: “Ben çocuğuma zorla bir şey hiç yaptırmadım. Diğer insanlara da ben tavsiye ediyorum bunu.”

"Çocuklarınıza zorla bir şey yaptırmayın lütfen" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin üçüncü videosu yayında: “Ben çocuğuma zorla bir şey hiç yaptırmadım. Diğer insanlara da ben tavsiye ediyorum bunu.”

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) Onur Haftası için özel bir video serisine başladı. Serinin ilk videosunda trans kadın annesi Züleyha, LİSTAG ile tanışma hikâyesini; ikinci videosunda ise trans erkek annesi Feride, çocuğunun kendisine açılmasıyla başlayan LİSTAG’la iletişim sürecini paylaşmıştı.

Serinin üçüncü videosunda gey çocuk annesi Sevim, kendi çocukluğundan örneklerle çocuğunun eşcinsel olarak açılmasını anlatıyor: “Oğlum eşcinsel. Bana bunu ilk söylediği zaman tabii kabullenemedim. Çok acı çektim. İlk önce kendimi suçladım. ‘Ben nerede hata yaptım da bu çocuk böyle oldu?’, ‘Acaba bunu nasıl düzeltebilirim?’ Ama bunun ben düzeltilebilir bir şey olmadığını sonradan öğrendim. LİSTAG’a girince öğrendim.”

“Ben çocuğuma zorla bir şey hiç yaptırmadım. Diğer insanlara da ben tavsiye ediyorum bunu. Bir anne, bir anneanne olarak. Çocuklarınıza zorla bir şey yaptırmayın lütfen.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam