11/05/2014 | Yazar: Kaos GL

17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında ‘Direnişin Kadınları’ sergisi açıldı.

"Direnişin Kadınları" Sergisi Açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında “Direnişin Kadınları” sergisi açıldı.
 
17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Solfasol gazetesiyle birlikte hazırladığı sergi, geçen yıl bu zamanlar yaşam hakkı için ve adaletsizliğe karşı başlatılan kitlesel direnişten fotoğraf ve videolarla bellek tazeliyor.
 
“Direnişin Kadınları” başlıklı fotoğraf sergisi 10 Mayıs’ta Ankara’da Alman Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde açıldı. Ankara’nın gayrı-resmi gazetesi Solfasol’un işbirliğiyle açılacak sergi, geçen yıl bu zamanlar yaşam hakkı için ve adaletsizliğe karşı başlatılan kitlesel direnişten fotoğrafla bellek tazeliyor. Sergide ayrıca Videoccupy Kolektifi ve ODTÜ GİSAM’dan videolar da direniş günlerini çerçeveliyor.
 
Solfasol’den Sibel Durak ve Uçan Süpürge’den Selen Doğan’ın hazırladığı sergide Beyza Kural, Can Mengilibörü, Çiçek Tahaoğlu, Fahri Aksırt, Hülya Anbarlı, Murat Yiğit Paker, Nur Yılmazlar, Özlem Mengilibörü, Selcan Kula, Sinem Babul, Şermin Tükel, Tanju Gündüzalp, Tuğba Tekerek ve Vedat Gün’ün fotoğrafları yer alıyor. 
 
17 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak sergi, yıl boyunca yeni fotoğraflar da eklenerek farklı ilçe ve illerde de açılabilecek. Ziyaretçiler kendi çektikleri direniş fotoğraflarıyla birlikte gelebilirler. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam