10/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Özel ders verdiği evden çıkıp evine gitmek üzere yolda yürürken iki tecavüzcü tarafından kaçırılan, tecavüze maruz bırakılan, parası gasp edilen ve öldürülme tehdidi yaşayan kadının mücadelesi sonuç verdi.

"Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
18.03.2010 günü özel ders verdiği evden çıkıp evine gitmek üzere yolda yürürken iki tecavüzcü tarafından kaçırılan, tecavüze maruz bırakılan, parası gasp edilen ve öldürülme tehdidi yaşayan kadının ve onunla dayanışma gösteren feminist kadınların iki yıldır süren mücadelesi sonuç verdi!
05.04.2012 günkü duruşmada Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oy birliği ile, savcının mütalaasına uyarak her iki tecavüzcüye de nitelikli cinsel saldırıdan 12’şer, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmadan 7,5’ar yıl olmak üzere toplam 19,5 yıl ceza verilmesine hükmetti. Yeterli delil bulunmadığından sanıkların gasp suçundan beraatlerine karar verildi. Hükümle birlikte tutuklanan Tolga DENİZ ve ARİF YAVUZ adlı tecavüzcüler Sincan Cezaevine götürüldüler. Duruşma salonunun önünde bekleyen feministler kararı "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet" sloganları ile kutladılar.
 
Sanıkların kararla birlikte tutuklanmaları büyük sevinç yarattı. Zira aynı sanıklar Ekim 2010 tarihinde "dosyanın adli tıptan dönüşünün gecikebileceği ve bu süre zarfında mağdur olmamaları" gerekçesiyle tahliye edilmişler ve davayı takip eden feministlerin tüm ısrarlarına rağmen tekrar tutuklanmamışlardı.
 
Kararı çok olumlu bulan ve bunun kadın dayanışmasının bir sonucu olduğunu belirten feminist avukatlar sanıklara gasp (yağma) suçundan da ceza verilmesi gerektiğini ileri sürerek kararı bu yönden de temyiz ettiler. (sosyalistfeministkolektif.org)

Etiketler: kadın
İstihdam