22/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Akit gazetesi eşcinsellere yönelik önyargılarını ve nefret söylemlerini LGBT Derneklerinin kendisine davalar açıp kazanmalarına rağmen haberleştirmeye devam ediyor.

"Eşcinsel Lobisi" İHL Sözlük’e Kadar Sızmış! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Akit gazetesi eşcinsellere yönelik önyargılarını ve nefret söylemlerini LGBT Derneklerinin kendisine davalar açıp kazanmalarına rağmen haberleştirmeye devam ediyor.
 
En son ’Eşcinsel lobi içimizde’ başlığıyla yayınlanan Fahrettin Dede imzalı haberde İHL Sözlük yazarlarından Mehmet Dilbaz’ın sözlükte “eşcinsel lobisi” tarafından hedefe alındığı ve taciz edildiği iddia ediliyor.
 
İçinde eşcinsellik geçen tüm filmlere kendi köşesinde 5 üzerinden 1 puan veren sinema yazarı Ali Murat Güven’e destek vermek için "Eşcinselliğe müthiş hoşgörülü olun. Onların tercihlerine saygı duymak gerekir deyin. İslam’ın bu konudaki hükümlerini hiçe sayın ve eşcinsellerin çirkefleri ile senelerdir mücadele eden Ali Murat Güven’e asla destek olmayın. Onu haksız bulun" tanımı giren ve bu tanım sonrasında sözlükçülerin tepkisine uğradığını söyleyen Dilbaz,"Sözlük ortamında bugüne kadar çok küfür yedim. İslam’ı savunan insan her zaman yalnız kalır ama İHL Sözlük gibi bir ortamda bu kadar üzerime gidilmesi kadar hiçbir şey canımı yakmadı" diye konuşmuş.
 
“Eşcinsel lobisi”nin olduğu iddia edilen İHL sözlükte ise “eşcinsel” başlığına girilen tanımların çoğunluğu nefret söylemi ve ayrımcılık dolu. “Eşcinsel” başlığına en son girilen tanım örneğin şu şekilde: “tedaviyi reddedenlerinin tecrit altında tutulması gereken lanetlenmiş bireylerdir.”
 
“Eşcinsel lobisi”nin tacizine uğradığını iddia eden Dilbaz ise gazeteye "Daha da kötüsü eşcinsel lobisinin tacizine uğruyorum. Özel mesajlar atıp ’Sen eşcinsellere karşı çıkıyorsun ama inşallah çoluğun çocuğun eşcinsel olur da görürsün’ şeklinde cevaplar yazdılar. Eşcinsellerin İslami camiada bile bu kadar propagandist faaliyetler içine girmesi, durumun vahametini gösteriyor" şeklinde konuşmuş.
 
Akit gazetesinde yayınlanan haber şu şekilde:
 
İHL Sözlük’ün, Ekşisözlük’ün İslami entry’lere müsamaha göstermemesi sebebiyle İslami camianın önde gelenlerinin yönlendirmesiyle kurulduğuna işaret eden Dilbaz, sonraları İslami sözlük ortamlarının da bayağılaştığını söylemiş. "Eşcinsellikle ilgili yazdığım entrylerin ardından İHL Sözlük gibi bir yapılanmada ’Öbür tarafı da dinlemek lazım’lı, ’acaba’lı yorumlar gördüm... İHL Sözlük gibi, İmam Hatip Liseleri gibi başlı başına duyarlılık gerektiren bir okuldan mezun olmuş insanlardan İslam akaidine bu derece zıt yorumlar gördüm" diyen sözlük ortamının İmhotep’i Mehmet Dilbaz, "Dikkat edin burası İHL Sözlük, İmam Hatiplilerin olduğu bir sözlük... Ben sırf eşcinselleri savunmuyorum diye başıma gelmeyen kalmıyor. Eşcinselliğin normal bir şey olmadığını söylediğim için sözlük ortamından tecrit ediliyorum. Bunu yapanlar da içimize kadar sızmış olan eşcinsel lobisidir" dedi.
 
Eşcinseller Propagandalarını İçimizdekilere Yaptırıyor
Eşcinsellerle ilgili entry’si 26 eksi alan Dilbaz, "Daha da kötüsü eşcinsel lobisinin tacizine uğruyorum. Özel mesajlar atıp ’Sen eşcinsellere karşı çıkıyorsun ama inşallah çoluğun çocuğun eşcinsel olur da görürsün’ şeklinde cevaplar yazdılar. Eşcinsellerin İslami camiada bile bu kadar propagandist faaliyetler içine girmesi, durumun vahametini gösteriyor" ifadelerini kullanıyor.
 
“Entel İslamcılar, Samimi Değil”
Son dönemde ultraentel İslamcılar türediler. Bir Ahmet Hakanlaşma akımı yaşanıyor. Tarık Tufan gibi, Sefahattin Yusuf gibi rol modeli ket ediyorlar ve yanlış yapıyorlar" diyen Dilbaz, İslami sözlük ortamlarındaki bayağılaşmanın nedenlerini şöyle anlatıyor: "Ekşisözlük’te bile objektif davranan insanların sayısı daha fazla... Bazı arkadaşlarımız ’Ben bir şekilde yırtmak zorundayım düşüncesiyle hareket edip, karşı taraftaki popülerliğe, paraya aldanıp kapağı karşı tarafa atmaya çalışıyor."
 

Etiketler: medya
İstihdam