27/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nde eserlerini paylaşan sanatçıların bir araya geldiği ‘Gelecek Queer’ sergisi queer taktiklerle devam ediyor!

"Gelecek Queer" sergisinde queer taktikler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi’nde eserlerini paylaşan sanatçıların bir araya geldiği “Gelecek Queer” sergisi queer taktiklerle devam ediyor!

Kaos GL Derneği'nin 2014 yılında doldurduğu 20. yaşına özel Övül Durmuşoğlu’nun küratörlüğü, Aylime Aslı Demir’in yardımcı küratörlüğünde düzenlediği "Gelecek Queer" sergisi 7 Şubat'a kadar devam ediyor. Siborg Manifestosu'nun tartışmasıyla başlayan hafta Boal'ın İmge Tiyatrosu çalışmaları deneyimleriyle son bulacak. Haftanın programı şöyle: 

28 Ocak Perşembe “Siborg Manifestosu”

Donna Haraway'in "Siborg Manifestosu" metnini 28 Ocak Perşembe saat 20.00'da Ark Kültür'de buluşarak tartışmaya açılıyor. Creative Çukurcuma Okuma grubunun organize ettiği bu etkinliğe gelmeden önce metni okumanızı tavsiye ederiz.

Donna Haraway'in Cyborg Manifesto'sunun:
İngilizce metni için tıklayın.
Türkçe metni için tıklayın.

29 Ocak Cuma “Queertactics”

Cuma saat 19:30'da 'Queertactics' film akşamımız var. Fatih Özgüven ve Övül O. Durmuşoğlu yetmişlerin deneysel queer film formlarından yola çıkarak Kenneth Anger'dan Maya Deren'e, Joseph Cornell'den, Jean Genet ve Ulrike Ottinger'e oluşturdukları programda filmleri de kısaca tanıtacaklar. Birlikte film dolu güzel bir akşam geçirmek isteyenleri bekliyoruz. Katkıları için FOL ve Burak Çevik’e çok teşekkürler.

30 Ocak Cumartesi “Queer Teori Dersleri”

Queer Teori’nin Siyasi Potansiyelleri üzerine 14:00- 16:00’da konuşuyor olacağız.

31 Ocak Pazar “Boal'in  İmge Tiyatrosu”

Aylin Vartanyan’ın moderatörlüğünde 12:00 - 18:00 saatleri arasında Boal’in İmge Tiyatrosu çalışmalarını Ezilenlerin Estetiği yaklaşımıyla harmanlayarak deneyimleyeceğiz. 

Boal'in tiyatro çalışmalarını deneyimlemek katılımcıları hayatın seyircisi olmaktan çıkarır. Yaşanmış hikayeler üzerinden kurgulanan kısa tiyatro oyunları veya hayatın içinden donmuş kareler üzerinden ezen-ezilen ikileştirmesinin yarattığı hiyerarşinin ötesinde yeni hikayeler üretilmeye çalışılır.  Amaç eşitlerin diyaloğunun nasıl sağlanacağını bir topluluk olarak düşünmek, konuşmak, kurgulamak, oynamak, sorgulamak ve sahneye taşımaktır.  Sahnede sorunsallaştırılan deneyim tüm katılımcıların ortak deneyimine dönüşür ve olası çözümler de ortak bir katkı ve dayanışmayla yüzeye çıkar. Bazen de çıkmaz… Topluluk olarak yaşanan süreç her zaman nihai amaca ulaşmaktan daha değerlidir.

Serginin resmi etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret