31/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Bakırköy’de, 2010 yılının Haziran ayında 10 yıllık arkadaşı doktor Teyfik İlker İzmirlioğlu’nu öldürmekten yargılanan elektrik teknisyeni Savaş Tarkan’ın davası devam ediyor. İzmirlioğlu öldürüldüğünde üzerinde tanga olup olmadığı araştırılacak!

"Haksız Tahrik İndirimi" Bir Tangaya Bakıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bakırköy’de, 2010 yılının Haziran ayında 10 yıllık arkadaşı doktor Teyfik İlker İzmirlioğlu’nu öldürmekten yargılanan elektrik teknisyeni Savaş Tarkan’ın davası devam ediyor.
 
Savaş Tarkan mahkemede, o gün kapıyı üzerine kilitleyen Teyfik İlker İzmirlioğlu’nu kendisine eşcinsel ilişki teklifinde bulunduğu için öldürdüğünü iddia etmişti. Mahkeme olay yerine ilk ulaşan polislerin ifadelerinin alınmasına karar verdi.
 
Fatih’teki bir diyaliz merkezinde çalışan Doktor Teyfik İlker İzmirlioğlu, 2010 yılının 11 Haziran günü Bakırköy’deki evinde arkadaşı Savaş Tarkan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Polisler çilingir yardımıyla girdikleri evde İzmirlioğlu’nun cesedini halının üzerinde kırmızı bir tangayla yatar halde buldu.
 
Savaş Tarkan ise başka bir odada yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Tarkan, Teyfik İlker İzmirlioğlu’nun 10 yıllık arkadaşı olduğunu anlattı. Daha sonra verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"O gün bir kız arkadaşımla buluşmuştum. Saat geç olduğu için evime dönmek yerine Teyfik İlker İzmirlioğlu’nu aradım. Evinde kalabileceğimi söyledi. Bira alıp gittim. Doktor bir ara kendisine masaj yapmamı istedi. Sonra da eşcinsel ilişki teklifinde bulundu. Üzerinde kırmızı bir tanga vardı. Kaçmaya çalıştım ancak kapıyı kilitlemişti. Gitmeye çalışınca üzerime bıçakla saldırdı. Boğuşurken bıçakladım." Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Savaş Tarkan tutuklandı.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Savaş Tarkan hakkında ’tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Savaş Tarkan poliste anlattıklarını dava sürecinde de tekrar etti. Duruşma savcısı cinayetten sonra olay yerine ilk giden polislerin ifadelerinin alınmasını talep etti.
 
Savcı, polislerden, olay yerine gittiklerinde Savaş Tarkan ve Teyfik İlker İzmirlioğlu’nun çıplak olup olmadıklarının, Savaş Tarkan’ın fiziki ve psikolojik durumunun nasıl olduğunun, ilk etapta kendilerine bir şey söyleyip söylemediğinin sorulmasını istedi. Mahkeme savcının talebini yerinde bularak polislerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
 
Kaos GL Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Öztop konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:
 
“Artık bu ifadelere, ne söyleyeni inanıyor, ne de dinleyeni. Bunun matah bir açıklama olduğunu bilen suçlular ve avukatları, kafa kafaya verip, yargı karşısına şaşırtıcı cesaretleriyle çıkıyorlar. Sanırım artık tek inanan hakimlerin kendisi! Cinayetin ve nefretin, ne tangalısı olur, ne tangasızı. Artık nefretin etrafa nasıl saçıldığını ve LGBT bireylerin hayatlarını ellerinden nasıl aldığını alalım önümüze, aramızdan ayrılan bir nefret mağdurunun hangi kıyafetle öldürüldüğünü tartışmak yerine. Polis, savcı, hakim arasında bu akıl almaz sessizlik ve anlaşma, bir an evvel bitsin!”  
 
Konuyla ilgili haber:

Etiketler: insan hakları
İstihdam