01/12/2011 | Yazar: Kaos GL

1 Aralık Dünya AIDS ile Mücadele Günü dolayısıyla Pozitif Yaşam Derneği’nin öncülüğünde bir araya gelen Toplum Gönüllüleri Vakfı, Kaos GL ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği Ankara’da da sokaklardaydı.

"Hangimiz HIV+ Bilemeyiz" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pozitif Yaşam Derneği’nin öncülüğünde bir araya gelen Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),Kaos GL ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMISC) 1 Aralık Dünya AIDS ile Mücadele Günü dolayısıyla Ankara’da sokaklardaydı.
 
"Erken tanı hayat kurtarır! Korku değil bilmek seni yaşatır!" şiarıyla örgütler saat 10.00’da Sakarya Caddesi’nde bir araya geldiler."Yalnız değilsin", "Sıfır önyargı", "Pozitif bak" gibi yazılı dövizlerin taşındığı eylemde 1 Aralık Genç İnisiyatifi adına basın açıklamasını Zeynep Başaran okudu.
 
Başaran açıklamasında okullarda cinsel sağlık, üreme sağlığı eğitimine ihtiyaç olduğunu belirtti. "Biz gençlere dair yürütülen çalışmalarda söz sahibi olmayı, evli olmak,18 yaş üzeri olmak gibi kriterlere bakılmaksızın bilgiye ve sağlık hizmetlerine ulaşabilmeyi, çekinmeden, yargılanmadan gerek korunma, gerek tedavi için sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeyi yüksek sesle haykırıyoruz! Sesimize karşılık bekliyoruz!" dedi.
 
Basın açıklaması "Hangimiz HIV bilemeyiz" sloganıyla son buldu. Açıklamanın ardından 1 Aralık için düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde saat 13.00’ten itibaren Yüksel Caddesi’nde stant kurulacağı ve sokak performansları sergileneceği duyuruldu.
 
Türkiye’de HIV/AIDS
Sağlık Bakanlığı’nın Aralık 2010 verilerine göre; Türkiye’de İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü yani bilinen kısaltmasıyla HIV taşıyan 4.525 kişi var. Fakat Pozitif Yaşam Derneği, "Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye gibi ülkeler için resmi sayının 10’la çarpılmasını öneriyor" diyor.

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam