17/05/2012 | Yazar: Kaos GL

EDP 17 Mayıs Homofobi ve Transfobiye Karşı Gün vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

"Homofobi ve Transfobiye Karşı Mücadeleyi Büyütelim!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşitlik ve Demokrasi Partisi, 17 Mayıs Homofobi ve Transfobiye Karşı  Gün vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

"Homofobi ve Transfobiye Karşı Mücadeleyi Büyütelim!" başlığını taşıyan açıklamada bakanlar Aliye Kavaf ve İdris Naim Şahin’in ayrımcılık içeren tutumlarına değinildi ve Yeni Anayasa’da "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" ayrımcılığının da düzenlenmesi gerektiği belirttildi.

 

Açıklama şu şekilde:
 
"Homofobi ve transfobiye karşı uluslararası mücadele günü olan 17 Mayıs’ı selamlıyoruz. Eşcinselliğin "Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması" listesinden çıkarıldığı 17 Mayıs 1990 yılından bu yana 22 yıl geçti. Türkiye’de egemen zihniyet eşcinselliği hala hastalık, ahlaksızlık, anormallik olarak kodlarken; muhaliflerin bir bölümü de "yozlaşma" ya da "kapitalizmin hastalığı" olarak değerlendirmeye devam ediyor.
 
Bir dönem önceki kadın ve aileden sorumlu bakanın çıkıp "hasta" ilan ettiği LGBT bireyleri, bu dönemki içişleri bakanı "affedersiniz" diyerek anıyor.
 
LGBT bireylerin medeni ve siyasi haklardan eşit bir biçimde yararlanması için gereken düzenlemeler yapılmalı, Anayasa değişikliğinde "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" ayrımcılığını düzenleyen maddeye yer verilmelidir.
 
Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddete karşı duracağımızı ve bu alanlarda farkındalık yaratmak için mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.
 
Ferdan Ergut
Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı"

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam