08/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Sebahat Tuncel, İdris Naim Şahin’in yanıtlaması üzere soru önergesi verdi ve "İnternette sansüre uğrayan sitelerin içeriğini ve nefret söylemi yaydığı gerekçesiyle kaç internet sitesi, forum, internet alanlarıyla ilgili işlem yapılmıştır?" diye sordu.

"İnternette Nefret Söylemine Karşı İçişleri Bakanlığı Ne Yapıyor?" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sebahat Tuncel, İdris Naim Şahin’in yanıtlaması üzere soru önergesi verdi ve "İnternette sansüre uğrayan sitelerin içeriğini ve nefret söylemi yaydığı gerekçesiyle kaç internet sitesi, forum vb internet alanlarıyla ilgili işlem yapılmıştır?" diye sordu.
 
Barış ve Demokrasi Partisi’nden Sebahat Tuncel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması üzere Red Hack’in "terör örgütü" ilan edilmesi, internetin sansürlenmesi ve tektipleştirilmeye çalışılmasıyla ilgili bir soru önergesi verdi.
 
Türkiye’de ifade ve yayın özgürlüğünün ihlal edildiği alanlarından birinin de internet olduğunun belirtildiği önergede, bilginin yayılması için önemli bir zemini olan internetin devlet eliyle tek tipleştirilmeye çalışıldığı söylendi.
 
"Dünyada en yüksek terör suçlusuna sahip ikinci ülke olma unvanına sahip Türkiye’de ’terörizm’ torbasına alternatif bilişimciler de eklenmiştir" ifadelerinin yer aldığı önergede, şu sorular yöneltildi:
 
* Devlet tarafından sansüre uğrayan kaç site bulunmaktadır? Bu sitelerin içerikleri ve yayın yaptıkları alanlara göre (porno sitesi, haber sitesi, platform sitesi gibi) sayıları nedir?
* İnternette nefret söylemi yaydığı gerekçesiyle kaç internet sitesi, forum vb internet alanlarıyla ilgili işlem yapılmıştır?
* Son bir yıl içerisinde kamu kurumlarına ait web sayfalarına yönelik kaç sanal saldırı gerçekleştirilmiştir?
* Bu saldırılar sonucunda web sayfaları zarar görmüş müdür? Kamuya ait web sayfalarına yönelik sanal saldırıların son bulması için hükümet hangi önlemleri almıştır?
* Son bir yılda resmi kurumların web sayfalarına yönelik yapılan sanal saldırıların oluşturduğu tahribatın giderilmesi için toplam ne kadar harcama yapılmıştır?
* BTK’nın mevcut hazırladığı yönetmelikler ve önerdiği filtreleme yöntemlerinin çağdaş olmayan, ifade ve bilgi alma özgürlüklerini kısıtlayan uygulamalar olması konusunda ne düşünüyorsunuz?
* Şiddet eylemleri olmayan, halk tarafından eylemleri sahiplenen ve gizli bilgiler kamuoyu ile paylaşan Redhack grubunu terör örgütü olarak ilan edilmesinin gerekçesi nedir? Bu yöntem ile internet sansürü meşrulaştırılmaya ve yaygınlaştırılmaya mı çalışılmaktadır?
* İnternet üzerinden yazı, haber paylaştığı ya da ileti gönderdiği için tutuklanan kaç kişi var? 

Etiketler: medya
İstihdam