06/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Huni Projesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Facebook’ta başlattığı "Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık" kampanyası için, kullanıcılar profil resimlerini makyajla morarttıkları gözleriyle çektirdikleri fotoğraflarla değiştiriyor.

"Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Huni Projesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Facebook’ta başlattığı "Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık" kampanyası için, kullanıcılar profil resimlerini makyajla morarttıkları gözleriyle çektirdikleri fotoğraflarla değiştiriyor.
 
Huni Proje, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Facebook’ta kadına yönelik şiddet konulu bir kampanya başlattı.
"Kadına Şiddete Karşı Gözümüzü Kararttık" başlıklı kampanya için, Facebook kullanıcıları 1-8 Mart tarihleri arasında, profil fotoğraflarını gözleri morarmış fotoğraflarla değştirecek.
 
Fotoğraflar, basit bir makyaj hilesiyle veya bilgisayarda photoshop ve benzeri programlarla hazırlanıyor.
Huni, kadına yönelik şiddete karşı Facebook projesini uluslararası bir boyuta taşımak için Facebook kullanıcılarından destek bekliyor. Üç dilde yapılan çağrı metni şöyle:
 
"İstatistikleri daha gerçekçi kılabilmek için, yaşanan şiddeti yakınımızda somut kılmak için şiddete karşı gözümüzü kararttık.
"Aile içi şiddete maruz kalmamış kesimleri bilinçlendirme adına etkin bir hareket olacağı inancındayız.
"Gerilla ve marketing kelimelerinin bile oxymoron oluşturmadan barış içinde yaşayabildiği bu dünyada şiddete başvurmadan da isyanın başarıya ulaşabileceğini inanıyoruz.
"Yapılan araştırmalar şiddet gören kadınların %48,5 inin durumlarını kimseye söyleyemediklerini gösteriyor. Lütfen bu mesajı listenizdeki tüm kadınlara gönderin ve onların seslerini duyurmamıza yardımcı olun."
 
Huni Proje nedir?
Anonim bir proje olan Huni Projesinin yaratıcıları, Huni’yi şöyle anlatıyor:
"Hiç kimse olmadan herkes ile bütünleşebilmenin ciyadetine ve isyan etmenin nüktedan yönünün kutsallığına inanır.
"İnsanların kötü davranışlardan, beceremedikleri için değil istemedikleri için kaçındığı; erdemlerin de kötülükler kadar toplumsal olduğu bir düzen düşler ve düşletmek için mücadele eder.
"Huni şiddete karşıdır ama Emile Henry’ye kızmaktan daha çok onu şiddete başvurmaya götüren nedenlere karşı durur.
"Her eylemi bitmemiş bir aşkın güzelliği ile yapmanın önemine inanır.
"Huni esnafındır, huni fetişindir, huni delinin delilidir. her kesimin söylemini önemseyen bir kafa karışıklığının göstergesidir. Mes’ut olmanın muteriz olmaktan geçeceğini düşünür ve dünyayı hunisinden kafasına akıttığı gibi dünyaya akar kafasındaki huniden." 
* Kampanya sayfasına ulaşmak için tıklayın.

  


Etiketler: kadın
İstihdam