11/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Hasbiye Günaçtı Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi: Kılıçdaroğlu yalnızca cinsel yönelim farklılıkları ve Kürtlerden bahsetmedi.

"Kadınlarımız değil, Kadınlar demeyi öğrenmesi lazım" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hasbiye Günaçtı Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi: Kılıçdaroğlu yalnızca cinsel yönelim farklılıkları ve Kürtlerden bahsetmedi.

Hasbiye Günaçtı Bianet 'e Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi: Kılıçdaroğlu LGBTİ'lerden ve Kürtlerden bahsetmedi.

"Mitinge belli kurallar koymuşlardı CHP’li katılımcılar uyuyordu. ‘Hak hukuk adalet’ tek slogandı. Kılıçdaroğlu konuşurken slogan yeri geldi ama atamadık. Bir ara yuhlama oldu “yuhlamayın” dediler. Kötü değildi ama beklediğimiz yerde değildi. Milyonlarca insan ordaydı, o güzeldi.

"Bütün hak ve adalet yanlısı olarak orada olduk. Orada tek tipti herkes. Meydanda bir rengârenk, farklılık yoktu. Herkes tek tipti. Kırmızı beyaz şapka ve adalet pankartı dışı yoktu. Bu mitinge bir sürü insan katılmıştı ama çoğulcu diyemeyiz. Çoğunluktuk ama çoğulcu değildi.

"Kılıçdaroğlu ‘kadınlarımız’ diye konuştu. Niye kadınlar demedi? Kadınlar demeliydi. Böyle dememeyi öğrenmesi lazım.

"Kadın erkek eşitliği içindi maddelerden beri. ‘Ayrımcılığa karşıyız’ dedi. Tek bahsetmediği cinsel yönelim farklılıkları ve Kürtlerdi. Cümle içinde kullanılamadı. Feminist dil kullanılmadı. Partilerin feministlere yaklaşımları belli.

“Ulusalcılık da kadınlar için iyi bir şey değil”

"Kılıçdaroğlu’nun kapsayıcı, bütün ötekileri ve ezilenlerin ezilmişliğine son verecek tutumu görmedim. Çok yuvarlak konuştu. Yuvarlığın içine herkesi koymuştu ve onun içinde adalet arıyordu. Çizgiler net değildi. Bu da beni umutsuz yapıyor.

"Kadın açısından bakınca AKP politikalarından çok daha iyi yerde olabilir ama ulusalcılık da kadınlar için iyi bir şey değil.

“Muhattabın adını ağzına almıyor”

"On maddede muhatabının adını ağzına almıyor. Netlik istiyorum. Mesela hükümetin gitmesini istiyorum, seçim istiyorum, KHK’ların kaldırılması için adım atacağım demesi gerekirdi. Bunlara karşı ama bunun için ne yapacağına dair somut yanıt yok. Kimseyi incitmeden bir şey yapamıyorsun. Kötüleri inciteceksin.

"Çoğulcu bir demokrasi, katılımcı bir şey istiyoruz. Feministlerin partisi yok ama fotoğrafı görmek için gittim mitinge. Kime karşı olduğum net. Kimin yanındaydım net değildi orada. Gelecek günlerde CHP’nin bu kitle ile Erdoğan’ı silkeleyeceğini zannetmiyorum. Kötülüklerin önünde çok durabileceğini zannetmiyorum. Yürüdü diye kötülüklerin azalacağını, kadına yönelik şiddetin azalacağını zannetmiyorum.

“Kadınlar, feministler korku gömleğini yırtalı çok olmuştu”

"Daha net çağrı yapabilirdi. Korku gömleğini yırttık dedi. Kadınlar, feministler korku gömleğini yırtalı çok olmuştu.

"Bir tek KHK’lar kaldırılsın maddesi net. Daha net şeyler olması lazım. Netlikler olmayınca, noktalı yerlere ne koyacağız? Belirlemeli ki kitlesi de netleşsin.

"Feministler için boş hayal. Ama kötülere karşı çok duruş olarak da bir şey. Feminist yerden bakınca da AKP’den 500 kere iyi ama yeterli değil. 

İlgili yazılar:

Kılıçdaroğlu’ndan 10 maddelik “hak, hukuk, adalet” çağrısı

Sedef Çakmak: Adalet Yürüyüşü’ndeki gökkuşağı bayrağı umut veriyor

Pippa’nın bıraktığı yerden kadınlar ’gerçek adalet’ için yürüyecek


Etiketler: kadın
İstihdam