01/02/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Demir Leblebi Derneği: ‘Barışta ısrarcı olduğumuz için Demir Leblebiyiz.’

"Kadınların olmadığı bir barış mümkün değil" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Demir Leblebi Derneği: “Barışta ısrarcı olduğumuz için Demir Leblebiyiz.”

Haziran ayında kurulan Demir Leblebi Derneği, Ankara’daki kadın ve LGBTİ örgütleri ile bir araya gelerek nasıl barışacağımızı tartıştı.

Toplantıda, “günümüzde kadınların barış algısı”, “barışmanın mümkün olup olmadığı”, “barışın inşası için neler yapılacağı” ve “nasıl örgütlenebileceği” konularına dair oturumlar gerçekleşti.

Demir Leblebi Derneği’nden Sevna Somuncuoğlu ilk oturumda,  dünya kadınlarının barış mücadelesinden bahsetti. Demir Leblebi’nin ismini “inatçı olan”, vazgeçmeyen kişiden aldığı ve barış için ısrarcı olacaklarını ifade eden Somuncuoğlu, kadın ve LGBTİ örgütlerinin barışı ortaklaşa getirebileceklerine inandığını ifade etti.

Barış "ama" dedikçe gelmeyecek

“Nasıl Barışacağız” sorusuna cevap aranan toplantıda, barışın geniş anlamda düşünülmesi gerektiği ve barışın ama’larla kurulamayacağı ifade edildi. Katılımcılar, ortak bir barış dilinin kurulmasının ve bu dilinin gündemde kalmasının imkânlarını değerlendirdi.

Toplantıda, barışın sosyal medya aktivizminde ne kadar yer aldığı ve neler yapılması gerektiğine ilişkin bir atölye de düzenlendi.

Demir Leblebi’den Müge Sunal bu toplantının amacını, yol haritası çizmek, barışın siyaset üstü bir biçimde inşa edilebilmesi için konuşmak ve kadınların olmadığı bir barışın mümkün olmayacağının altını çizmek olduğu ifade etti.

Barış toplantıları devam ediyor

Toplantı; Başkent Kadın Platformu, Türk Kadınlar Birliği, Kadın Dayanışma Derneği, Sivil Düşün, Kaos GL, Engelli Kadın Derneği, Yaşam İçin Ses Ver ve Yeryüzü Anneleri’nin katılımı ile gerçekleşti.

Kadın ve LGBTİ örgütleriyle barışı konuşan Demir Leblebi, Sivil Düşün’ün desteğiyle ilki Ankara’da gerçekleştirdikleri bu toplantıları İzmir, Diyarbakır ve Sivas’ta sürdürecek. Derneğin devam edecek toplantılarını takip etmek için burayı tıklayabilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam