29/04/2016 | Yazar: Ömer Aydın

Barış Atay’ın tek kişilik oyunu "Sadece Diktatör" 6 Mayıs’ta Adana’da seyirci ile buluşacak.

"Sadece Diktatör" 6 Mayıs’ta Adana’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Barış Atay'ın tek kişilik oyunu "Sadece Diktatör" 6 Mayıs'ta Adana’da seyirci ile buluşacak.

Onur Orhan’ın yazdığı, Caner Erdem’in yönettiği tek kişilik oyun "Sadece Diktatör" 6 Mayıs Cuma günü saat 19:00'da Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde (Adana) sahnelenecek.

Diktatörü Barış Atay canlandırdığı oyunda, 14. Louis gibi "devlet benim" diye haykıran bir diktatörün halkla kurduğu paradoks ilişki ve içsel hesaplaşmaları anlatılıyor. 

"Romantikliği bir kenara bıraktık"

İlk gösterimi Kasım 2015’te yapılan oyununun çalışmaları 1 Kasım seçimlerinden önce başlamıştı. Yönetmen Caner Erdem bu durumu şöyle değerlendiriyor: ‘‘Biz bu işin provasına son seçimden önce girdik. Şayet şimdiki egemen, seçimde güç kaybetmiş olsaydı bu oyun biraz ‘romantik’ bir yere yerleşecekti. Fakat bugünkü durum tam da oyunu doğruluyor. Şu durumda romantikliği bir kenara bırakıp gerçeği bütün varlığıyla önümüze serelim istedik.’’

Oyunun yazarı Onur Orhan ise, oyunun bugün yaşananlara bir öfkeyle yazılmadığını şöyle ifade ediyor: "Sadece öfkeyle iyi bir metin çıkmaz. Başımızda çağlar boyunca var olan diktatörlüğün mekanizmasını algılamaya çalışarak yazdım. Diktatörlük varsa neden var, bize niye musallat oldu, niye kurtulamıyoruz, devletin ve insanların birbirlerine kötü uygulamaları neden var gibi soruları sormak gerekiyor."

Oyunun yazarı Onur Orhan; Müjdat Gezen Kültür Merkezi Tiyatro Ödülleri'nde bu sene, Sadece Diktatör oyunu ile en iyi oyun yazarı ödülüne layık görüldü.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam