19/09/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Hakkâri’den İstanbul’a barış için Ankara’ya yürüyen kadınların mitinginde, İnsan Hakları Ankara Şube Başkanı Gökçen Otlu, savaşa ve militarizme ayrılan bütçenin kadınlar için ve LGBT’lerin istihdamı için ayrılmasının gerektiğini söyledi.

"Savaşa Giden Bütçe Kadınlara ve LGBT’lere Ayrılsın!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hakkâri’den İstanbul’a barış için Ankara’ya yürüyen kadınların mitinginde, İnsan Hakları Ankara Şube Başkanı Gökçen Otlu, savaşa ve militarizme ayrılan bütçenin kadınlar için ve LGBT’lerin istihdamı için ayrılmasının gerektiğini söyledi. 

17 Eylül Cumartesi günü İstanbul, Diyarbakır, Muş, Van, Hakkâri, Antalya, Mersin, Adana, Siirt gibi birçok ilden kadınların katıldığı “Kadınlar barışa yürüyor” mitingi Ankara’da Sıhhiye Toros Sokak’ta başlayıp Abdi İpekçi Parkı’nda son buldu.
 
Mitingde Barış ve Demokrasi Partisi Kadın Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak, Pervin Buldan ve Nursel Yıldırım da katılımcılar arsındaydı.
Tıkanan görüşmelere ve sürece dair açıklama yaptığını belirten BDP eş Başkanı Gülten Kışanak; “Savaşın ne demek olduğunu en iyi biz kadınlar biliyoruz. Yüreğimiz, içimiz yanıyor. Acının Türk’ü- Kürt’ü yoktur. Savaş; göç, taciz, tecavüz, ölüm, yoksulluk tur. Onun için meydanlardayız. El ele vererek bu savaş politikalarını boşa çıkaralım.
Biz kadınlar özgür ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Son iki buçuk ayda onlarca canımızı yitirdik. Onların her biri birer candı. Annesi, kardeşi, eşi, çocukları, sevgilisi vardı. Hayalleri vardı. Savaşta ölenler in istatistik bilgi olmasını istemiyoruz. Maraş’ta ölen polis memurunun da, dağda ölen gerilla Zozan’ın da. Askerin de eşi, çocukları, sevgilisi, en önemlisi hayalleri vardı, umutları vardı. Bütün bu ölenlerin acısını birlikte yaşıyoruz” dedi.
 
“Bütün bir halkı terörist ilan eden, terörle mücadele yasası kaldırılmalıdır. Şırnak Cizre’den Barış Yürüyüşü için yola çıkan beş kadın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Otuza yakın belediye meclis üyesi ve partili arkadaşımız içeri alınmıştır. 1400 kişilik listeyi tamamlamaya çalışıyorlar. Bizi de alın. Vekillerimizde alın! Bütün bir halkı da tutuklasanız bu sorunu çözemezsiniz. Bunu defalarca denediniz olmadı” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Ev sahibi Ankara adına basın açıklamasını İnsan Hakları Ankara Şube Başkanı Gökçen Otlu yaptı. Savaşta bombalara, silahlara, mermilere, militarizme ayrılan bütçenin kadınlar için kullanılmasını isteyen Otlu, daha çok sığınma evi ve göç nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan kadınlara barınma, sağlık, eğitim hakkı istediklerini ve transların, eşcinsellerin, LGBTlerin istihdamı için de bu paranın ayrılmasının gerektiğini söyledi. Ayrıca Otlu silahların artık toprağa gömülmesinin gerektiğini belirtti ve savaş nedeniyle tırmanan şiddettin birlikte yaşamı zorlaştırdığını söyledi.
 


Etiketler: kadın
nefret