19/04/2016 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da trans seks işçilerinin çalışma alanı olarak kullandığı bölgelerde olağanüstü hal uygulamaları devam ediyor.

"Seks işçiliğini suç olarak görüyoruz, çalışmanıza izin vermemiz mümkün değil" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da trans seks işçilerinin çalışma alanı olarak kullandığı bölgelerde olağanüstü hal uygulamaları devam ediyor.

Trans seks işçilerinin çalışmasının engellenmesi, seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması, işkence ve kötü muameleye tabi tutulmalarını engellemek için harekete geçen Kaos GL, Pembe Hayat ve Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nin çalışmaları sürüyor.

Pembe Hayat ve Kırmızı Şemsiye Derneği çalışanları ve Pembe Hayat avukatı Rıza Yalçın Koçak, Ankara Emniyet Asayiş Şube Müdürü ile görüştü. Görüşme şube müdürü, kanunlara rağmen seks işçiliğini suç olarak gördüklerini, seks işçilerinin çalışmasına izin vermelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Mücadeleye devam!

Yaşananların genel ülke gündemi ile doğrudan ilişkili olduğunu ve oluşan şiddet ortamında trans seks işçilerinin en kolay lokma olarak görülerek şiddetten nasiplerini aldıklarını ifade etti. Koçak “Yaratılan atmosferde daha ağır sonuçlar yaşamamız olası, bu uygulamalar ile trans cinayetlerine de kapı aralanıyor. Ancak biz müvekkillerimizin güvenliğini ve çalışma koşullarını sağlayana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz” diyerek mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

“Cellatlarımızı tanıyorum”

Pembe Hayat Yönetim Kurulu üyesi Gani Met, sosyal medya hesabından yayınladığı bir yazıyla mevcut durumla ilgili korkularına dikkat çekti.

“Bütün çark kızları korkumuzdan ne yapacağımızı bilemiyoruz, iyi eğitilmiş polisler hemen bizi evlerimizde buluveriyor. Polisler “travesti avı” için eğitilmiş o yüzden terör ve başka suçlarda başarı gösteremiyorlar. Borçlar boğazımıza kadar geldi. İşe çıkamıyoruz.”

“Dün sokağa korkumuzdan çıkamadık her yer polis. Çetelerle beraber çalışan onurlu Türk polisimiz, bizim katlimizi vacip kabul etmişler! Nefretleri gözlerinden belli, biraz sonra o üniformayı çıkarıp müşteri gibi gelecek ve öldürüleceğiz diye çok korkuyorum. Cellatlarımızı tanıyorum!”

“Yalnızlığımın bir kader sorunu olmadığını, ayrımcı bir zihniyetten olduğunu bilerek kader kabul ediyorum. Gene başladılar travestileri faşist dinci grupların mahallelerine atmaya, dayak yiyen ve öldürülen her travestiden hepinizin haberi var. Sizi bu gerçekle başbaşa bırakıyorum.”

İlgili haberler

Polisten translara: ‘Yukarıdan emir geldi, artık burada çalışmayacaksınız!’

Ankara’da trans kadınlara keyfi gözaltı


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam