11/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ve Kaos GL Derneği Antalya’da işlenen nefret cinayetine ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

"Suça ortak olmayın ve anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ve Kaos GL Derneği Antalya’da işlenen nefret cinayetine ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.
 
Yayınladıkları basın açıklamasıyla LGBT toplumuna başsağlığı dileyen Kaos GL ve Pembe Hayat aynı zamanda Hükümete, “suça ortak olmayın, anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin” diye çağrı yaptı.
 
Suça ortak olmayın ve anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin!
 
Nefret, Antalya’da bir trans kadını kendi evinde boğazını keserek katletti.
 
Yaklaşık 15 yıldır Antalya’da yaşayan Neşe Dilşeker 10 Temmuz 2012 Salı günü evinde boğazı kesilerek öldürüldü.
 
Anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin eklenmesi talebimizi “toplum buna hazır değil” diye duymazdan gelen Hükümet, BDP ve CHP’ye “bunu tabanınıza nasıl anlatırsınız?” diye bel altından vururken nefret de LGBT’leri vuruyor.
Anayasal eşitlik talebimizi görmezden gelerek cinayetlere ortak oluyorsunuz! Peki, siz bu cinayetleri vatandaşlarınıza nasıl anlatacaksınız?
 
Katiller sadece; silahı, bıçağı tutanlar değildir. Katil, trans bireyleri temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bir şekilde yaşamaya zorlayan sistemdir.
 
Bu sorunları çözmek için çaba göstermeyen ve bu cinayetlere sessiz kalan, yasal düzenlemeler yapmayan yetkililer de suç ortağıdır!
 
15 Temmuz 2008’de Ahmet Yıldız öldürüldü. Katilleri halen yakalanmadı. 12 Kasım 2008’de Dilek İnce öldürüldü ve katilleri yakalanmadı. Nefret cinayetleri faillerinin cezasız kaldığı bir ülkede LGBT bireyler olarak bizler kendimizi güvende hissetmiyoruz.
Bu cinayet bir kez daha LGBT bireylerin anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesinin zorunluluğu gözler önüne sermektedir.
 
“Homofobik ve transfobik nefreti körükleyerek öldürülmemizi daha ne zamana kadar seyredeceksiniz?”
 
Her gün sıra ne zaman bir arkadaşımıza ya da kendimize gelecek kaygısı içinde ölüm korkusuyla yüz yüze yaşıyoruz.
Suça ortak olmayın ve anayasal taleplerimizi görmezden gelmeyin!
 
Hepimizin başı sağ olsun!

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret