05/11/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Sultanlar Devrinde Oğlanlar’ kitabının imza günü 8-9 Kasım’da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda!

"Sultanlar Devrinde Oğlanlar" Kitap Fuarı’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Sultanlar Devrinde Oğlanlar” kitabının imza günü 8-9 Kasım’da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda!
 
Halit Erdem Oksaçan Osmanlı sarayında hemcinsler arası ilişkileri anlatan “Sultanlar Devrinde Oğlanlar” kitabını İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda imzalayacak.
 
Beylikdüzü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda 8-9 Kasım günleri 14.00-17.00 arası Agora Kitaplığı standında “Sultanlar Devrinde Oğlanlar” kitabının imza günü yapılacak. Agora Kitaplığı, Salon 2, No. 403 D’de.
 
Halit Erdem Oksaçan’ın yazdığı, Agora Yayınları’ndan çıkan “Sultanlar Devrinde Oğlanlar”; Osmanlı saray ve toplum hayatında hemcinsler arası ilişkileri kültürel kökenleriyle ele alıyor.
 
Oksaçan KaosGL.org’a verdiği söyleşide kendisini kitabı yazmaya iten sebepleri şöyle açıklamıştı:
 
“Türkiye’de tarihçiler ve tarihçilik Türk-İslâm Sentezinin, militarist söylemin yoğun etkisi ve denetimi altında; ve bu anlamda birçok toplumsal sorun, konu ve olayı ya görmezden geliyor ya da dar bir çerçeveden, yanlı olarak değerlendiriyor. Hele ki cinsel kimlikler karşısında, Türkiye’de tarihçilik bir erkek egemen söylemin sözcüsü, ideolojik aracı durumunda.  Haliyle, çalışılmamış bir alan; büyük bir boşluk söz konusu. 90 yıllık militarist ve resmi tarih söylemiyle eşcinselliği görmezden gelmek, bilim dışılık falan da değil, her şeyden önce bir vicdansızlıktır. Bu anlamda birincil kaynaklardan ve özgün belgelerden yararlanarak derli toplu bir çalışma ortaya koymak istedim. Bunu hem bir araştırmacı olarak geçmişe ışık tutmak, hem de LGBTİ bireylerin kimlik savaşımlarında tarihin çarpıtılmasına karşı belgelerle konuşmalarını sağlamak için yaptım. Eşcinselliğin toplumsal kimliğiyle bu topraklarda bir dayatma, sapma ya da türedi olmadığını göstermeyi amaçladım.” 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam