12/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Art Jameel ve Crossway Foundation’ın ortak projesi olan "Türkiye’ye Yolculuk" (Jameel Journey to Turkey) programı bugün başladı.

Art Jameel ve Crossway Foundation'ın ortak projesi olan "Türkiye'ye Yolculuk" (Jameel Journey to Turkey) programı bugün başladı. 

Bu yıl, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Bahreyn’den seçilen 6 genç fotoğrafçı, 12-23 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin farklı bölgelerini ziyaret ederek; İstanbul, Kapadokya ve Ankara’da yerel fotoğrafçılar ve sanat kuruluşlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

6 katılımcı, Art Jamel Fotoğraf Ödülü’ne başvuran, 15 genç fotoğrafçının oluşturduğu bir aday listesi arasından seçildi. Türkiye’ye Yolculuk programına katılmaya hak kazanan isimler şu şekilde: Akram Al Almoudi, 31, Suudi Arabistan, Marwan Haredy, 20, Birleşik Arap Emirlikleri, Rawan Alhusaini, 26, Bahreyn, Mohammed Shibli, 25, Suudi Arabistan, Farah Salem, Kuveyt, ve Tyma Hezam, 20, Suudi Arabistan. 

Jameel Uluslararası Komite Başkanı Fady Jameel, program hakkındaki düşüncelerini “Geçtiğimiz yıllarda da Brezilya, Japonya, İspanya, Suudi Arabistan ve İngiltere’de gerçekleştirilen programlara katılmış olan sanatçılar seyahatlerinin ardından kendi sergilerini düzenlemenin ve önemli yayınlarda yer almanın yanı sıra,  kendi işlerini ve insiyatiflerini de kurdular. Bu yılki gezinin, katılımcılara potansiyellerini keşfetmeleri için ne yönde öncülük edeceğini görmek için sabırsızlanıyorum” şeklinde belirtti.

 “Göç” teması üzerinde durulacak

Genç fotoğrafçıların Türkiye’de yaptıkları işler, 2016 yılının sonbaharında Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilecek halka açık bir sergi kapsamında sergilenecek. Bunun yanı sıra, bu yılın teması olan “Göç” konusu ve Türkiye’de gerçekleştirdikleri seyahat üzerine bir yayın çıkaracaklar.

Haber görseli olarak Tyma Hezam'ın yarışmaya katılan fotoğrafı kullanılmıştır.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam