20/09/2010 | Yazar: Murat Çınar

Osmanlı Ordusu’nun hezimetini anlatacak olan film şimdiden tepki çekmeye başladı.

Rai, Viyana Kuşatması Üzerine Film Yapıyor  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Osmanlı Ordusu’nun hezimetini anlatacak olan film şimdiden tepki çekmeye başladı. Karşı oy kullanan Rai üyeleri filmin açık bir İslam karşıtı propaganda yapacağını belirtiyorlar.
 
İtalyan devlet kanalı Rai, Renzo Martinelli’nin yönetmenliğini yapacağı filmin kamu desteği ile üretilmesini onayladı. İsmi ‘September Eleven’ (Onbir Eylül) olan film New York’taki ikiz kulelerden bahsetmiyor. Film 1683 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana kuşatmasını konu alacak.
 
Ayrılıkçı ırkçı parti Kuzey Ligi (Lega Nord) lideri Umberto Bossi tarafından yapılması istenilen bu çalışma Rai yönetim kurulunca bugün onaylandı ve kamu desteği ile üretilmesine karar verildi. Bossi’nin taktir ettiği ve kahramanı olarak nitelendirdiği Marco D'Aviano adlı keşişin önderliğindeki Lega Santa (Kutsal Lig) askerlerince 1683 yılında yenilgiye uğratılan Osmanlı Ordusu’nun hezimetini anlatacak olan film şimdiden tepki çekmeye başladı.
Öncelikle siyasi bir parti isteği ancak kamu desteği ile gerçekleşecek bir filmin tarafsız olabilme imkanı tartışılırken yapıtın toplamda 12 milyon Avro’ya mal olması da tepki çeken konulardan biri. Film RaiFiction ve RaiCinema tarafından ortaklaşa üretilecek.
 
Rai yönetim kurulu üyelerinden olan ve filmin Rai tarafından üretilmesine karşı oy veren Van Straten, Rizzo Nervo ve başkan Paolo Garimberti red oylarına filmin açık bir İslam karşıtı propaganda yapmasını sebep gösterdi.


Etiketler: medya
İstihdam