04/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için öldürülen R.Ç. davasının 8. duruşması yarın saat 10:10’da Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

R.Ç. Davasında 8. Duruşma Yarın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için öldürülen R.Ç. davasının 8. duruşması yarın saat 10:10’da Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleri, geçen yıl 17 yaşında öldürülen R.Ç. için Adana, Antalya, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'de anma etkinlikleri düzenleyecek.
 
Davada sanık iki amca ve baba için verilen tutukluluk kararı devam ederken yarın görülecek duruşmada savcı mütalaası verilecek.
 
LGBTİ’ler Nasıl Özgür ve Güvenli Yaşayabilir?
Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında Diyabakır’da KeSKeSoR’un ev sahipliğinde “LGBTİ’lerin Karşılaştıkları Sorunlar ve Baş Etme Yolları” başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. Mersin 7 Renk LGBT’den Yağmur Arıcan ile Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel ve Hayriye Kara’nın konuşmacı olacağı programda “kimliğimizi nasıl özgür ve güvenli yaşayabiliriz? Homofobi ve transfobiye karşı nasıl direnebiliriz? Hukukî haklarımız nelerdir? Örgütlenme ne gibi yolları açtı?” gibi sorular yanıtlanacak.
 
Nerede? Diyarbakır Belediyesi, Sümer Park, Sosyal Hizmetler Binası 2. Kat, Küçük Toplantı Salonu
Ne zaman? 5 Aralık Perşembe, 17:00
 
R.Ç. Davasında Tarafız!
Adana’da Queer Adana, nefret cinayetlerinin üstünü örtmeye çalışan hukuk sistemi ile homofobik ve transfobik devleti protesto etmek için bir oturma eylemi yapacak.
 
Nerede? Atatürk Parkı
Ne zaman? 5 Aralık Perşembe, 17:00
 
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nin LGBTİ oluşumu Pembe Caretta, siyah kurdelelerle R.Ç.’yi anmak için yürüyecek.  
 
Nerede? Antalya Kapalı Yol Halk Bankası Önü
Ne zaman? 6 Aralık Perşembe, 18:30
 
“Dora’yı, Azra’yı, Ahmet’i de Unutmadık”
İzmir’de R.Ç.’nin yanı sıra tüm nefret cinayeti mağdurları mumlu eylemle anılacak. Ayrıca Ege Üniversitesi’nin LGBT oluşumu LeGeBiT bir basın açıklaması yapacak.
 
Nerede? Alsancak Kıbrıs Şehirleri Caddesi, Kitapsan Kitabevi Önü
Ne zaman? 5 Aralık, 18:30
 
Nefrete Karşı Yaşam!
İstanbul’da ise SPoD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği), Lambdaistanbul, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Hevî LGBTİ İnisiyatifi Galatasaray Meydanı’nda mumlu bir eylem yapacaklar.
 
Nerede? Galatasaray Meydanı
Ne zaman? 5 Aralık Perşembe, 19:00
 
İlgili yazılar:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam