09/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Anayasa paketine "yetmez ama evet" diyenler yüksek mahkemeyi eleştirdi.

Referandum Kampanyaları Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Anayasa paketine "yetmez ama evet" diyenler yüksek mahkemeyi eleştirdi. YSK'nin referandum takvimine devam kararından sonra iktidar ve muhalefet sokağa çıkmaya hazırlanıyor. 

Hükümetin anayasa değişiklik paketine “yetmez ama evet” diyerek bir kampanya başlatan farklı kesimlerden onlarca insan Anayasa Mahkemesi'nin paketi esasına girerek değerlendirmesini eleştirdi.
 
Galatasaray'da dün 30 kişinin katılımıyla yapılan eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Nuran Yüce "Şimdi söz sırası halkta" dedi.
 
"Mahkeme hükümetin ve meclisin yetkisini gasp etti, kendini seçilmişlerin yerine koydu. 12 Eylül Anayasasından ve ruhundan tamamen kurtulmamızı sağlayacak yeni bir anayasa istiyoruz. Mevcut değişiklik paketi taleplerimizin tamamını karşılamıyor ama darbe anayasasının çöpe atılması yönünde önemli bir ilk adımdır."
 
Mahkeme kararına, dünya kupasıyla gündeme oturan vuvuzelalarını üfleyerek tepki veren, aralarında Ferhat Kentel, Yıldız Önen ve Avi Haligua'nın da olduğu grup, "yetmez ama evet" yazılı dövizler taşıdı.
İnternet üzerinden yürüyen imza kampanyasına şu ana kadar aralarında Ümit Kıvanç, Yıldıray Oğur, Roni Margulies, Nur Sürer, Orhan Miroğlu, Oral Çalışlar, Yasemin Çongar ve Zeynep Tanbay'ın da olduğu bin kadar insan katıldı.
 
12 Eylül'de
Anayasa Mahkeme öcenki akşam açıkladığı kararla yüksek yargıya üye seçimiyle ilgili bazı fıkraları iptal etti. Yüksek Seçim Kurulu da paketle ilgili referandumun planlandığı gibi 12 Eylül'de yapılacağını açıkladı.
 
Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) pakete hayır diyeceklerini açıkladı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve bazı sosyalist gruplarsa oylamayı boykot etmeyi planlıyor. Sol partilerse ya hayır diyor ya da henüz bir karar vermedi.
Partiler önümüzdeki günlerde mitinglerle kampanyalarını yoğunlaştıracak. 
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam