09/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Rehber Öğretmenlere Yönelik İnsan Hakları Eğitimi Gerçekleşti

Rehber öğretmenlere yönelik “Homofobi ve Ayrımcılık” temalı İnsan Hakları Eğitimi, 7 Ocak 2012 tarihinde Eğitim-Sen 5 No’lu şubede gerçekleşti.

Yirmi rehber öğretmenin katıldığı eğitimde, Dr. Koray Başar, “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğinin Gelişimi ve LGBT Bireyler” başlığı altında tanımlar, kavramlar ve tarihsel süreç üzerine bir sunum yaptı. Dr. Tuğrul Erbaydar ise “Cinsel Haklar ve Üreme Sağlığı” üzerine sunum yaptı.

Eğitim sırasında rehber öğretmenler, kendi alanlarında okullarında karşılaştıkları ayrımcı uygulamaları tartıştılar ve bu uygulamaların LGBT bireylere yansımasına dair sorularını uzmanlarla birlikte yanıtlamaya çalıştılar. LGBT öğrencilerin kimlik gelişim süreçlerinde yaşadıkları sorunlara çözüm üretecek, LGBT öğrencileri koruyacak ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilecek doğrultuda yaklaşımlar geliştirmesinin önemi bir kez daha öğretmenler tarafından vurgulandı.

Daha önce de Kaos GL, Eğitim-Sen 2 ve 5 No’lu şubelerde ve Diyarbakır’da PDR öğretmenlerine yönelik eğitimler gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili diğer linkler:
http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=9914
http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=6235
 

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam