27/04/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kadın kitapları yayınevi olarak kurulan Ayizi tarafından Ankara’ya davet edilen Hindistanlı akademisyen yazar Richa Nagar bizi dinledi, ‘biz’de Nagar’ ı dinledik.

Richa Nagar Ankara’daydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın kitapları yayınevi olarak kurulan Ayizi tarafından Ankara’ya davet edilen Hindistanlı akademisyen yazar Richa Nagar bizi dinledi, “biz”de Nagar’ ı dinledik.
 
İnsan Hakları Ortak Platformu’nda (İHOP) düzenlenen sabah kahvaltısı kadın kurum, çevre, dergi ve derneklerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Kahvaltıya katılan kurumlar kendilerini tanıttı, çalışmaları ve çalışma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
 
Daha sonra Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde yapılan konuşma daha geniş katılımlı oldu.
 
Nagar Hindistan’da kadınlarla çalışma yapmanın zorluğundan söz ederken kitabı yazma konusunda da ikilem yaşadığını, bu kitapla birlikte insanların yaşamlarını tehlikeye girebileceğinin farkında olduğunu belirtti.
 
Çalışmaya Uttra Pradeş gibi yoksulluğun en ağır yaşandığı yerlerden başladığını belirten Nagar bölgede çoğu erkeğin evde, işsiz ve boş olduğunu ve kadınların eve yiyecek getirdiğini söyledi. Daha sonra çalışmaya erkeklerin de dahil olduğuna dikkat çeken Nagar çalışmaya katılan sayısının sonrasında artığını o bölgelerde birde suya erişim sorunu olduğuna değindi.
 
Nagar Kitabın yazım sürecinin on yıl aldığını belirttikten sonra kitaptaki anlatımların Hindistan’da kullanılan farklı dillerle yazıldığını söyleyerek kitabın şu an Türkçe ile birlikte üç dilde basılmış olduğunu belirtti.
 
Nagar’ın kitabını imzalaması ile söyleşi sona erdi.

Etiketler: kültür sanat
nefret