09/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Midnight X ve Deniz Aşırı’nın “epiktronik” olarak tanımladığı ortak çalışması Ritimkurgu EP çıktı. Albümün ikinci parçası olan Kur’un klibi YouTube’da yayında.

Ritimkurgu EP çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Midnight X ve Deniz Aşırı, ortak çalışmaları olan iki parçalık Ritimkurgu EP ile alternatif anlatılarda ilk müzikal ilk müzikal deneylerini gerçekleştiriyor. “Epiktronik” olarak tanımladıkları çalışmanın ilk parçası Yol, mitolojik referanslarıyla duyanların zihnine kazınacak modern bir siren şarkısı. Çalışmanın diğer parçası Kur ise Midnight ve Deniz Aşırı’nın kesişimsel aktivizmleriyle sanatlarının bir sentezi.

Çocuksu bir saflıkla erişkin dünyanın zıtlığını içinde barındıran bir ton ile, dinleyenleri bedenleri ve zihinleri tahakküm altına almaya çalışan sistemlerin yere ve zamana nüfuz etme çabasını fark etmeye davet eden Ritimkurgu, [öte] label+’den Ara Zencefil’in kreatif direktörlüğünde yayında. iTunes ve Spotify’dan göz atabilirsiniz.

Kimdir?

Performans sanatına birkaç sene önce başladığında bu sanata bulunduğu coğrafyalarda öncülük edeceğini düşlemeyen Deniz Aşırı, standart belirleyen tarzı ve performanslarıyla kuir eğlence dünyasının popüler isimlerinden biri. Kuir üretimi çeşitli mecralarda görünür kılmakta kararlı olan sanatçı, çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

Ankara soğuğunun kazıdığı kalbini seyircisine ve dinleyicisine yedirmek için sahne alan Midnight, drag performansını çok katmanlılık üzerine oturtur. Müzikalitenin siyah-beyaz akıştığı, dans ve kurgunun öpüştüğü ağır metal bir aşkın üzerinde sürünmek için, geceyarısını izleyebilirsiniz.

İşte albümün ikinci parçası Kur’un lyric videosu, iyi seyirler!


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam