17/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Roboski Müzesi Derneği, Roboskî katliamında öldürülenler anısına kuracağı müze için mimari tasarım yarışması başlattı.

Roboskî Müzesi Tasarım Yarışması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Roboski Müzesi Derneği, Roboskî katliamında öldürülenler anısına kuracağı müze için mimari tasarım yarışması başlattı. Projeler, 11 Haziran’a kadar teslim edilecek.
 
Roboskî katliamında öldürülen 34 kişiyi anmak için müze yapma kararı alan Roboskî Müzesi Derneği, “Roboskî Müzesi ve Anma Yeri Mimari Tasarım Yarışması” başlattı.
 
Yarışmanın amacı; mimar ve sanatçıların tasarımlarıyla Roboskîlilerin adalet talebine sahip çıkmasını ve herkesin aklını ve yüreğini Roboskî’ye çevirmesini sağlamak.
 
Adalet için çatı…
Dernek, “Bu yapı, katliamın üstünün örtülmesi ve unutturulması kampanyalarına karşın unutmayacağımız ve unutturmayacağımız inadımızın, somut bir odağı olacak. Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında, bu katliamın acısını paylaşan insanlar arasında bir köprü olacak. Ortak adalet talebimizi yükselteceğimiz bir mekan, adalet isteyen herkesin altında toplanabileceği bir çatı olacak” dedi.
 
Projeler, 11 Haziran’a kadar Roboskî Müzesi Derneği’ne teslim edilecek. Roboskî halkının da katılacağı değerlendirmelerin ardından yarışmanın sonucu 28 Haziran’da açıklanacak. Dernekle iletişim için yarisma@roboskimuzesi.org ve bilgi@roboskimuzesi.org adresine mail atmak yeterli. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam