09/09/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Vicdani Retçi Halil Savda, ‘Kürt sorununun savaşla, daha çok güvenlikle değil, daha çok özgürlük, daha çok barışla’ çözülmesi için Ankara’ya yürüyor. Kaos GL, Nusaybin’e ulaşan Savda ile görüştü

Vicdani Retçi Halil Savda, “Kürt sorununun savaşla, daha çok güvenlikle değil, daha çok özgürlük, daha çok barışla” çözülmesi için Ankara’ya yürüyor
 
Vicdanı retçi ve insan hakları savunucu Halil Savda, “Kürt sonuna barışçıl çözüm” şiarıyla yollara düştü. 1 Eylül Dünya Barış Gününde Roboski’den yola çıkan Halil Savda, tahminen 40 günlük bir yürüyüşün ardından Ankara’ya ulaşmayı planlıyor.
 
“Ölüm yolunda Barış yürüyüşçüsü” adı ile yürüyüşe geçen vicdanı retçi ve anti-militarist insan hakları savunucusu Savda, “Kürt sorununu savaşla, daha fazla güvenlikle değil, daha çok özgürlük, daha çok barışla çözebilirsiniz” diyor.
 
Dokuz günlük yürüyüşten sonra Nusaybin’e ulaşan Savda ile telefonla görüştük.
Yol boyunca kendisine ilginin çok olduğunu belirten Savda, her yerde sevgiyle karşılandığını, ihtiyaçlarını vatandaşların karşıladığını söyledi.
 
Nusaybin’de kendisini Doğrudan Eylem İnisiyatifi ile BDP ilçe başkanlığı ve Barış Anneleri’nin karşıladığını anlatan Savda, yolda yalnız olmadığını, her taraftan destekler olduğunu söyledi. Halil Savda’ya Nusaybin yolunda savaş karşıtları ve Girmeli Belediye Başkanı da eşlik etti.
 
Yol boyunca her hangi bir engelle karşılaşmadığını söyleyen Savda, tek sorunun sıcak ve ter nedeniyle ayaklarında olduğunu belirtti. Yara açılmaması için ayaklarını dinlendirmek zorunda kaldığını ve pudralayarak sorunu aşmaya çalıştığını anlattı.
 
Herhangi bir isteği olmadığını söyleyen Halil Savda, “tek istediğim bu eylemin duyulması ve Barış olması. Yarın muhtemelen Kızıltepe’de olacağım. Ayaklarımdaki sıkıntılar nedeniyle biraz daha yavaşlamak zorunda kaldım. Ankara’ya tahmin edilenden biraz daha geç varabilirim” dedi.
 
Halil Savda’nın barış yürüyüşünün takip edilebileceği sayfa:

Etiketler: insan hakları
İstihdam