03/09/2009 | Yazar: Anıl Üver

Roma’da eşcinsellere yönelik saldırıların ardından İtalyan LGBT grupları protesto çağrısında bulundu. 

Roma'da eşcinsellere bıçaklı saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Roma’da eşcinsellere yönelik saldırıların ardından İtalyan LGBT grupları protesto çağrısında bulundu. 

İki hafta içerisinde eşcinsellere yönelik beş ağır saldırı düzenlendi. Kolesseum’un yanındaki işlek bir cadde, pek çok LGBT lokal ve dükkân olmasından dolayı ‘Roma’nın eşcinsel caddesi’ olarak adlandırılıyor.
 
İki hafta önce bir lokalin önünde öpüşen bir gey çift kırk yaşlarında bir adam tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Çiftlerden biri başından diğeri iç organlarından ağır şekilde yaralandı. Polislerce tanınan ve daha önce de sabıkası bulunan aşırı sağcı saldırgan olaydan sonra tutuklandı. Geçen Çarşamba ise bir gey disko yapılan saldırı sonucu çıkan yangında büyük zarar gördü.
 
İtalya’nın en büyük LGBT derneği Arcigay’in yönetim kurulundan Aurelio Mancuso, eşcinsellere yönelik bu nefret atmosferinden oldukça kaygı duyduğunu belirterek, ‘bize her gün birçok homofobik saldırı haberi geliyor’ dedi.
 
Bu nedenle muhalefet partisi PD (Demokrat Parti) milletvekili Paola Concia, ‘cinselliğe yönelik toleranssızlığın’ kişilere karşı işlenen bu tür suçlarda ‘suçu ağırlaştırıcı neden’ olarak değerlendirildiği bir yasa tasarısı sundu. Tasarı muhalefet tarafından desteklenmekte.


 
Sağcı belediye başkanı Gianni Alemanno saldırıların ‘kabul edilemez bir şiddet’ olduğunu söyledi. Buna rağmen muhalefet, Alemanno’nun geçen yılkı seçimleri kazanmasıyla birlikte Roma’nın ‘faşistlere açık bir şehir’ haline geldiğine işaret etti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam