06/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Roma’da geçtiğimiz hafta iki gey’in bıçakla yaralanması ve Colosseum yakınlarındaki bir gey barın önünde meydana gelen iki patlamadan sonra, LGBT derneği ArciGay, ‘Biz, sadece güvenlik anlamın

Roma’da geçtiğimiz hafta iki gey’in bıçakla yaralanması ve Colosseum yakınlarındaki bir gey barın önünde meydana gelen iki patlamadan sonra, LGBT derneği ArciGay, ‘Biz, sadece güvenlik anlamında tedbirler alınmasını yeterli bulmuyoruz, aynı zamanda devletin yasal düzenlemeler de yapmasını istiyoruz.’ diyerek tepkilerini dile getirdi.  

2 Eylül akşamı, Roma’nın merkezinde, mekânların bulunduğu ve bir gün önce yeni bir homofobik saldırının daha gerçekleştiği caddede, geylerin düzenlediği ve bin kişinin katıldığı bir gösteri yapıldı.

Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno Salı günkü saldırıyı şiddetle kınadı ve "Ne yazık ki, 2.8 milyon nüfuslu bir şehirde, azınlık da olsa suç grupları var! Bunlar tespit ve tecrit edilmeli" diye konuştu.

 
LGBT Dernekleri yasal düzenleme istiyor…
 
LGBT derneği ArciGay yeni bir yasal düzenleme talep ederken, belediye başkanı gey mekânların önündeki güvenlik kameralarını ve Gay Village’deki polis sayısını artırmayı öngörüyor. Arcigay Roma, "Biz sadece güvenlik anlamında tedbirler alınmasını yeterli bulmuyoruz, aynı zamanda devletin yasal düzenlemeler de yapmasını istiyoruz. Ülkede Marino Yasası olarak bilinen güncel yasa yetersiz, sadece ırk ve dini ayrımcılık suçlarını kapsıyor, cinsel yönelime dayalı suçları içermiyor.

Dünkü gösteriye, İtalyan geylerin ikonu, Yeni Komünist Oluşum Partisi’nin eski milletvekili bir transseksüel olan Vladimir Luxuria da katıldı. ‘Normal bir şehirde iki kişi birbirine olan aşkını, sadece Roma’nın merkezinde değil banliyölerinde de gösterebilmeli. Bu şiddet olayları, bütün siyasi güçlerin seferberliğini gerektiren düzeye ulaştı.’ dedi.

Konuyla ilgili İtalyan televizyonunda yer alan kısa haber röportajı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://video.sky.it/videoportale/index.shtml?videoID=36624861001

Çeviren: Engin Pala


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret