13/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Aşk 101 dizisine dair Akit’e verdiği demeçte ayrımcı söylemde bulundu: “Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız.”

RTÜK Başkanından ayrımcılık: “Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Aşk 101 dizisine dair Akit’e verdiği demeçte “Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız” dedi.

24 Nisan’da izleyici ile buluşacak Türkiye yapımı 3. Netflix dizisi Aşk 101, Twitter’da dizinin P&R çalışması kapsamında açıldığı düşünülen @love101netflix hesabının, “bizler renkli gökkuşağı altında ki karanlık insanlarız! Osman ?” paylaşımının ardından nefret kampanyaları ile sosyal medyada hedef gösterildi ve RTÜK’ün gündemine girdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yalnızca fragmanı yayımlanan Aşk 101 dizisi için Akit’e verdiği demeçte “Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız” dedi.

Şahin’in demecinin devamı şöyle: “Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine göz yummamız mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. RTÜK yönetimi olarak toplumumuzu rahatsız edecek her türlü yayın içeriğine geçit vermemekte kararlıyız.”

rtuk-baskani-sahin-ahlaksizliga-gecit-vermemekte-kararliyiz-1

Sosyal medya hedef gösterdi, Akit haber yaptı!

Aşk 101 dizisi Twitter’da troll ve bot hesaplar tarafından #netflixadamol ve #adamolnetflix etiketleri ile hedef gösterildi. Akit ise Aşk 101 dizisini ilk defa 11 Nisan günü “Net Provakasyon” başlığı ile haber yaptı!

Gazete dizi için şunları yazdı: “Eşcinsel sapkınlığı yaygınlaştırmak için 17.3 milyar dolarlık kaynak ayıran dijital fitne ekranı Netflix Platformu'nun, Türk oyuncuların başrolünde olduğu ‘Love 101’ adlı sapkın dizi.”

Netflix diziyi şöyle tanıtıyor: “Öğretmenlerinin bir basketbol koçuna aşık olmasını sağlamaya çalışan dört isyankar ve bir örnek öğrenci, birlikte arkadaşlığı, aşkı ve kendileri olma cesaretini öğrenir.”

 


Etiketler: medya
İstihdam