05/12/2007 | Yazar: Kaos GL

Huysuz Virjin'i RTÜK "ekranda üçüncü cins istemediği için" izleyemiyoruz. Seyfi Dursunoğlu RTÜK'ün tam bir yıldır, yasal bir işlem yapmadan, kanal kanal dolaşıp yöneticileri Huysuz Virjin'in ekranlarda yer almaması konusunda uyardıklarını anlattı. Nilüfer Zengin’in söyleşisi.



Huysuz Virjin'i RTÜK "ekranda üçüncü cins istemediği için" izleyemiyoruz. Seyfi Dursunoğlu RTÜK'ün tam bir yıldır, yasal bir işlem yapmadan, kanal kanal dolaşıp yöneticileri Huysuz Virjin'in ekranlarda yer almaması konusunda uyardıklarını anlattı. Nilüfer Zengin’in söyleşisi.

KAOS GL

Nilüfer Zengin

Seyfi Dursunoğlu "Benimle Dans Eder misin?" programını artık Huysuz Virjin olarak sunamıyor.

"Bir, bir buçuk sene önce Star tv'nin yöneticisi Fatih Edipoğlu bana 'Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) senin Huysuz Virjin olarak çıkmanı istemiyor' dedi. Hatta 'Benimle Dans Eder misin?' programının tanıtımları dönerken program durduruldu, böylece ben bu işten haberdar oldum. Sonra da galiba RTÜK başkanı ve diğer yöneticileri kanalları dolaşıp, 'Ekranda kadın kıyafetinde erkek göstermek istemiyoruz' demişler"

Seyfi Dursunoğlu bianet'e olayın başlangıcını böyle anlattı.

Fox TV'de bu programı yayınlamaya karar verdiğinde aynı sözlü uyarıyla karşılamış; fakat Seyfi Dursunoğlu "Ben bu kafa, bu dil, bu hazırcevaplılıkla kafamda peruk olsa n'olur olmasa n'olur" diye düşünmüş ve Seyfi olarak ekrana çıkmaya karar vermiş.
"RTÜK ekranda üçüncü cins istemiyor"

Televizyon ve yapım camiasından kişiler de uzun süredir RTÜK'ün "televizyonlarda üçüncü cins görmek istemiyoruz" diye Huysuz Virjin imgesinin televizyonlardan silinmesini istediklerini söylediler, örneğin şarkıcı Aydın'ın da kasıtlı olarak ekranlara çıkarılmadığı yolunda duyumlar olduğunu ilettiler.

bianet'e konuyla ilgili görüş bildiren bir yapımcı "Bülent Ersoy da herhalde devletten kadın nüfus kağıdı aldığı için RTÜK nezdinde sorun olmuyor" dedi.

FOX tv birkaç kez RTÜK'ten izin almaya çalışmış ancak her seferinde ret yanıtı almış.
Dursunoğlu "Her sanatçı kadın kılığına giriyor parodide olsun, filmde olsun, ben daha uzun zaman kadın kılığında kaldım. Ben 'zenneliği' bugüne uyarladım" diyor.

"Başörtüsüne gelince 'insan hakları' diyorlar, benimki insan hakkı değil mi? Nereden bakarsanız 100 kişi ekmek yiyor hem yaptığım işlerde."

"Ben 40 senedir bu işi yapıyorum. TRT varken televizyona çıkıp bu programı yaptım. Herşeyi din ağırlıklı yapmak istiyorlar. Oysa din ulvidir, herkesi serbest bırakacaksın, herkes Allahıyla istediği gibi ibadet edecek."

"50 kişi öldü Isparta'da. Adım başı cami yapacağınza önce bu havaalanların işini bitirin, yapılması gereken işleri yapın."

Seyfi Dursunoğlu bu olayın yalnızca televizyondaki gösteri programıyla ilgili olmadığını, yaşam içinde de kadın kıyafeti içindeki erkeklerin rencide olduğunu söylüyor.

"Pes etmeyeceğim"

"Ben sahne şovumu yapar sonra peruğumu çıkarıp makyajımı silerim, alaturka bir iki şarkı söyler bitirirm programı. Bu bir şov."

"Ama pes etmeyeceğim. Yılbaşı gecesi Kanal d'de Huysuz Virjin olarak program yapacağım. Kırk sene evvel oryantaller, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur sadece yılbaşında televizyona çıkardı. Ne kadar ilerlemişiz kırk senede, işte ben de ancak yılbaşında Huysuz Virjin olacağım."

Kaynak: BİA, 4 Aralık 2007


*Konuyla ilgili haberler:

[[Memleketimden DQ manzaraları]] – küçük İskender

[[12 Eylül sansürü ekranlarda]]


Etiketler: medya
İstihdam