03/05/2013 | Yazar: Ayşegül Öner

TÜK, cinselliğin sadece dört duvar ve kapalı kapılar ardında yaşanması gerektiği savıyla, izleyenler için belki de hiçbir anlam ifade etmeyen görüntülere kendi çerçevesinde şekil vermeye devam ediyor.

RTÜK’ten ‘Duş’ Cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
RTÜK, Kanal D’de Salı günleri ekrana gelen “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisine rekor para cezası verdi.
Duşta Seviştiler ve…
 
Dizinin 12 Şubat 2013 tarihinde ekrana gelen bölümünde, Soner’in sarhoş olması ve Bahar’ın onu ayıltmak için duşa sokmaya çalışması esnasında aralarında gerçekleşen yakınlaşma sonucunda sevişmeleri RTÜK’ü harekete geçirdi. Duşta bedenlerin sarılmasının gösterilmesi ve aynı bölümün birkaç gün sonra tekrar ekrana gelmesiyle, ‘Çocukların cinselliğe karşı olumsuz tavır takınabilecekleri, cinsel suça ve sağlıklı gelişmeye engel olabileceği’ ileri sürülerek 369 bin 874 lira para cezası verildi.
 
Cezamız Var…
 
Toplum içinde varolan gerçekliğin sadece televizyon ekranlarında gösteriliyor olmasından bile rahatsız olan RTÜK, cinselliğin sadece dört duvar ve kapalı kapılar ardında yaşanması gerektiği savıyla, izleyenler için belki de hiçbir anlam ifade etmeyen görüntülere kendi çerçevesinde şekil vermeye devam ediyor.

Etiketler: medya
nefret