27/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Türk Psikologlar Derneği LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri’nde bu ay LGBTİ’lerle psikoterapi, travma, sosyal hizmet ve cinsel sağlık tartışıldı.

Ruh sağlığı atölyelerinde LGBTİ’lerle psikoterapi ve cinsel sağlık tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Türk Psikologlar Derneği LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri’nde bu ay LGBTİ’lerle psikoterapi, travma, sosyal hizmet ve cinsel sağlık tartışıldı.

Kaos GL ve Türk Psikologlar Derneği’nin birlikte düzenlediği “LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri” 2016-17 dönemi programı dördüncü oturumu 26 Mart Pazar günü yapıldı.

Eğitime, Kaos GL HIV ve AIDS danışmanı Yasin Erkaymaz, Pembe Hayat’tan Demhat Aksoy, Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’ndan sosyal hizmet uzmanları Nazlı Gizem Yıldırım, Tarık Şimşek, Uzm. Psk. Mahperi Uluyol ve Uzm. Dr. Özge Yenier katıldı.

Yasin Erkaymaz, cinsel sağlık alanında sunum yaptı. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları aktardı. Korunma yolları üzerine bilgi verdi.

LGBTİ’lerin kişisel deneyimleri ve açılma süreçlerinin de tartışıldığı eğitimde sosyal hizmet uzmanları Gizem Yıldırım ve Tarık Şimşek LGBTİ’lerle sosyal hizmet alanındaki karşılaşmaları anlattı.

Uzman Psikolog Mahperi Uluyol, LGBTİ bireylerle psikoterapi ilkelerini aktarırken; Uzm. Dr. Özge Yenier de travma ve şiddet üzerine konuştu.

Kaos GL ve TPD LGBT Ruh Sağlığı Atölyeleri

TPD LGBTİ Birimi ve Kaos GL Derneği işbirliği ile ruh sağlığı alanında çalışanlara yönelik, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili başvurularda verebilecekleri hizmet konusundaki çalışma beş ay süresince, ayda bir gün gerçekleşecek eğitimlerden oluşuyor.

Aralık 2016’da başlayan dönem 30 Nisan 2017’deki son oturumla sona erecek. Program boyunca cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili önyargı ve stereotiplerden ayrımcılık ve damgalamaya; LGBTİ hareketinin tarihinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gelişim sürecine çok sayıda konu ruh sağlığı uzmanları tarafından tartışıldı.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam