11/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Korfu piskoposluğu, iki milletvekilinin dini törenlere katılmasının yasaklanacağını duyurdu.

Rum Ortodoks Kilisesi, Yunanistan’da eşcinsel evlilik oylamasının ardından milletvekillerinin aforoz edilmesi çağrısında bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rum Ortodoks Kilisesi piskoposları, Yunanistan’da dönüm noktası niteliğindeki yasayı destekleyen milletvekillerine karşı cezai tedbirler alınmasını talep etti.

The Guardian’da yer alan habere göre; kilise, “ahlaksız” olarak nitelendirdiği milletvekillerinin kiliseden dışlanması çağrısında bulundu ve Korfu'daki dini yetkililer, iki yerel milletvekilinin herhangi bir dini törene katılmasının yasaklanacağını duyurdu.

Ada piskoposluğu, milletvekillerini 15 Şubat'ta tasarıyı desteklerken "en derin manevi ve ahlaki hata" yapmakla suçladı.

Açıklamada, "Bizim için bu iki milletvekili kendilerini kilisenin aktif üyeleri olarak kabul edemez. Onları, yaptıkları kötülüklerden dolayı tövbe etmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Piskoposluğun açık mektubunda, yasayı destekleyen Miçotakis ve milletvekillerinin aforoz edilmesi çağrısında bulunuldu ve şöyle denildi:

“Ortodoks kilisemiz kuşatma altında… Tanrı'nın yasasını sulandıran herkese karşı bir devrim çağrısı yapılmalı. Bu ahlaki suçun baş kahramanı olan Yunanistan Başbakanı ve Yunan Parlamentosu'ndaki 175 milletvekili aforoz edilmelidir."

Ne olmuştu?

Yunanistan parlamentosu 15 Şubat’ta aynı cinsiyetler arası medeni evliliğe izin veren bir yasa tasarısını onaylayarak LGBTİ+ hakları açısından dönüm noktası niteliğinde bir zafere imza atmıştı. Aynı cinsiyetten çiftlere evlenme ve çocuk evlat edinme hakkı tanıyan yasa, ülkedeki LGBTİ+’ların yıllardır yürüttüğü kampanyanın ardından gelmişti. Tasarı, 300 sandalyeli parlamentoda 176 milletvekili tarafından onaylanmıştı.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam