21/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 2007’de Amerikalı lezbiyen bir kadın tarafından evlat edilen Rus bir çocuğun durumuyla ilgili endişeli olduklarını ifade etti.

Rusya Bozdağ’ın İzinde: Lezbiyen Anne İstemiyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, 2007’de Amerikalı lezbiyen bir kadın tarafından evlat edilen Rus bir çocuğun durumuyla ilgili endişeli olduklarını ifade etti. Bakanlığın insan hakları elçisi Konstantin Dolgov, evlat edilen Yegor Shatabalov’la ilgili “ciddi kaygılar” taşıdıklarını söyledi.
Yegor’u evlat edinen Marcia Ann Brandt, 2007 yılında Beth Chapman adında bir kadınla evliydi. Brandt, Yegor’u evlat edinirken bunu Rus yetkililere bildirmedi. 2009 yılında evlilik sona erdiğinde çift Yegor’un velayetinin kimde kalacağıyla ilgili anlaşmazlığa düştü.
 
Homofobinin En Kolay Bahanesi: Çocukların Sağlığı
İnsan Hakları elçisi Konstantin Dolgov şunları söyledi: “Yegor ahlaki açıdan oldukça şüpheli bir ilişki üzerinden tartışmanın içine çekildi.”
 
“Yegor’un durumunun kabul edilemez olduğunu ve çocuğun psikolojik sağlığı için zararlı olduğunu düşünüyoruz.”
 
Bu ayın başında Bakanlık, İngiltere ve Fransa’da evlilik eşitliği yasalaşırsa Rus çocukları evlat edinmek isteyen çiftlerin “şanslarının azalacağını” belirtti. Rusya çocuk hakları denetçisi de eşcinsel Fransız çiftlerin Rus yetimlerini evlat edinmesinin “anayasaya aykırı olacağını” söyledi.
 
Rusya Alt Parlamentosu Duma, LGBT haklarını açıkça savunmayı yasaklayan “eşcinsel propagandası” tasarına Ocak ayında ilk onayı vermişti.
 
Rusya Homofobide Bozdağ’la Yarışıyor
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Hollanda’da lezbiyen bir çift tarafından evlat edilen Türkiyeli bir çocuğu aileden almak için dava açılması talimatı verdi.

    


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam