29/11/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Rusya Adalet Bakanlığı’nın “ajan örgüt” olarak tanımladığı Rusya LGBT Ağı’na, insan hakları örgütlerinden destek geldi. Örgütler, Rusya’yı LGBTİ+’ların insan haklarına yönelik hareket etmeye çağırıyor.

Rusya LGBT Ağı’na insan hakları örgütlerinden destek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: AFP, Rusya, St. Petersburg'da LGBTİ+ akvistleri “gey propaganda yasağı”na karşı yürüyor, 2013

İnsan hakları örgütleri Rusya’da LGBTİ+’ların insan hakları için mücadele eden Rusya LGBT Ağı’na yönelik saldırılara karşı açıklama yayımladı.

Ülkenin Adalet Bakanlığı’nın 12 Kasım’da Rusya LGBT Ağı'nı “yabancı ajanlar” yasasını öne sürerek “tüzel kişiliği olmayan yabancı ajan örgütü” olarak tanımlamasının ardından yapılan açıklama, “Rus makamlarını, Rusya'daki en büyük ve en önde gelen LGBTİ hakları grubunu hedef almayı bırakmaya” çağırıyor.

Ortak açıklama sivil toplumun demokrasi için önemine değiniyor ve şunları söylüyor: “Rus makamlarını, ülkedeki LGBTİ hakları aktivistlerine yönelik yıkıcı kampanyalarına son vermeye, “gey propaganda yasağı” ve “yabancı ajanlar” yasalarını yürürlükten kaldırmaya, LGBTİ hakları ve tüm insan hakları gruplarının işlerini yapmalarına imkan vermeye çağırıyoruz.”

Ortak metne imza veren örgütlerse şöyle: Uluslararası Af Örgütü, Anti-discrimination Center “Memorial”, Civic Assistance Committee, Civil Rights Defenders, Committee against Torture, Front Line Defenders, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Norveç Helsinki Komitesi.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam