28/05/2009 | Yazar: Kaos GL

Tiyatro ve film gösterimlerinin de yapılacağı buluşmada Pozitif Yaşam'dan Yüksel, Lambda'dan Deniz ve bianet'ten Çakır öğrencilerle homofobiyi konuşacaklar.

Sabancı Üniversitesi Öğrencileri Homofobi ve Transfobiye Karşı Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tiyatro ve film gösterimlerinin de yapılacağı buluşmada Pozitif Yaşam'dan Yüksel, Lambda'dan Deniz ve bianet'ten Çakır öğrencilerle homofobiyi konuşacaklar. Kampüs bahçesinde yapılacak pikniğin konuğuysa Çelik.

Faaliyetlerini Sabancı Üniversitesi bünyesinde sürdüren Cins Kulüp homofobi ve transfobiye karşı öğrenci buluşması düzenliyor.
 
Üç gün sürecek programda tiyatro film gösterimlerinin yanı sıra Lambdaistanbul'dan Zeliha Deniz, Pozitif Yaşam Derneği'nden Murad Yüksel ve bianet'ten Bawer Çakır'ın katılacağı bir de söyleşi olacak. Üniversite bahçesinde yapılacak piknikte Belgin Çelik öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
 
"Kampüs yaşamı hayatın diğer tüm alanlarında olduğu gibi homofobinin hüküm sürdüğü, eşcinsel ve transseksüellere yönelik nefret, hoşnutsuzluk, korku ve ayrımcılığın yaşandığı mekânlardan biri olduğunu" kaydeden Kulüp üyeleri "bu etkinliklerle, Sabancı Üniversitesi'nde görünmezliğe mahkûm edilmiş eşcinsel bireylerin de var olduğunu göstermek, sorunlarımızı konuşmak ve dayanışma sağlamak istediklerini" söylüyor.
 
Etkinliğin programı şöyle:
26 Mayıs Salı
Saat: 20.30
Tiyatro Maan
Tiyatro: "Üç Kuruşluk Opera-Şarkı Gecesi"
Dört transseksüel kadından oluşan Grup Opal ilk oyunlarını Süzer Sanat Merkezi'nde sahneleyecek.
27 Mayıs Çarşamba
Saat: 18.00
Üniversite Kampüsü/Tuzla-SSBF 1080
Film Gösterimi: "Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme"
Söyleşi: Homofobi ve Transfobi
Lambdaistanbul üyesi lezbiyen ve biseksüel kadınların hazırladığı filmin ardından Yüksel, Deniz ve Çakır'la homofobi ve transfobü üzerine sohbet.
 
28 Mayıs Perşembe
Saat: 18.00
Kampüs bahçesi
Lambdaistanbul'dan Belgin Çelik'le piknik yapacak, transseksüellik ve ayrımcılıkla ilgili sohbet. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam