01/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, Mart ayına ‘Bedende Cinsiyeti Bulmak: ‘Orada ne var?’dan ‘Ne zaman orada?’ya’ etkinliği ile başlıyor!

Sabancı Üniversitesi, Rebecca Jordan-Young’ı ağırlayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, Mart ayına “Bedende Cinsiyeti Bulmak: ‘Orada ne var?’dan ‘Ne zaman orada?’ya”​ etkinliği ile başlıyor!

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, Mart ayı programını yayınlayarak bu ayın temasının “Toplumsal Cinsiyet Açısından Sağlık, Beden ve Cinsellik” olduğunu duyurmuştu.

Ayın ilk etkinliği olan “Bedende Cinsiyeti Bulmak: ‘Orada ne var?’dan ‘Ne zaman orada?’ya” 4 Mart Cumartesi günü Rebecca Jordan Young’ın katılımıyla gerçekleşecek. Etkinliğin moderatörlüğünü Prof. Dr. Alev Özkazanç yapacak.

Rebecca Jordan-Young, “Cinsiyeti Bedende Bulmak: ‘Orada Ne var”dan ‘Ne Zaman Orada’ya” başlıklı konuşmasında “Biyolojik olarak “cinsiyet”i bedene ait bir “bölge” olarak değil sadece spesifik durumlarda başvurulan bir doku veya organ fonksiyonu olarak düşünebilir miyiz?” sorusunu irdeleyecek.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ve Columbia Globarl Centers | Istanbul ortaklığında düzenlenen etkinlik, 16:30 – 18:00 saatlerinde Karaköy Minevra Palas’ta gerçekleşecek.

Etkinlik esnasında İngilizce – Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Rebecca Jordan-Young kimdir?

Columbia Üniversitesi Barnard College bünyesinde bulunan Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları bölümünün başkanlığını yapan Rebecca Jordan-Young, bir sosyomedikal bilimci olarak, HIV/ AIDS’ın sosyal epidemiyoloji çalışmaları ve cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinsellik hakkında yapılan biyolojik çalışmaların değerlendirilmesi üzerine araştırmalar yürütüyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu'nun Mart ayı tam programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam