16/03/2008 | Yazar: Yaser Sheikhzadeh

Kayseri muhabirimiz Yaser Sheikhzadeh böbrek rahatsızlığı olan arkadaşını hastaneye götürdüğünde görevlinin ‘sağa sola dokunmayın’ tepkisiyle karşılaştı.

Kayseri muhabirimiz Yaser Sheikhzadeh böbrek rahatsızlığı olan arkadaşını hastaneye götürdüğünde görevlinin ‘sağa sola dokunmayın’ tepkisiyle karşılaştı. Aynı gün Kayseri’de bir başka mülteci de eşcinsel olduğu için hakaretler maruz kaldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Kayseri’de çok kötü ve acı olaylar yaşandı.

O gün eşcinsel mülteciler BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) verdiği maaşı almak için gittikleri bankanın görevlisi ve bir kaç kişi tarafından son derece ağır hakaretlere ve küfürlere maruz kaldılar. Yüksek sesle ‘Bu ibneleri dövmek veya onlara zorla tecavüz etmek lazım’ diye konuşan bu adamlar eşcinsel oldukları için mülteci arkadaşlarımızla alay ettiler.

Diğer tatsız olay, ki ben de şahidi oldum, Kayseri Devlet Hastanesi’nde yaşandı. Gey mülteci Mohammadreza’yla birlikte arkadaşımız Seyed Yashar’ı böbrek rahatsızlığından dolayı hastaneye götürdük. Aşağılayan bakışlar ve alaylar arasında girdik hastaneye. O sırada hastane görevlisi beni yanına çağırıp ‘Ne işiniz var burada’ diye sordu. Ben de arkadaşımın rahatsızlandığını ve doktora getirdiğimizi söyledim. ‘Tamam,’ deyip çok terbiyesiz bir şekilde ‘sağa sola dokunmadan doğrudan dördüncü kata çıkıyorsunuz, hadi’ diye bize yolu gösterdi. Adeta şoke olmuştum. Böyle davranmak için nasıl bir hak bulabiliyordu? Suç mu işlemiştik? Acaba burası Türkiye değil miydi? Yoksa hala İran’da mıydık?

Arkadaşım ağrıdan kıvranırken ben bu olayın şaşkınlığını yaşıyordum işte. Suç işlemeden, sadece cinsel yönelimimiz onlarınkinden farklı olduğu için böyle bir muameleye maruz kalmayı hak etmiyoruz.

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[Kayseri’de mülteci eşcinsel olmak]]

Etiketler: insan hakları
İstihdam