09/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellikle ilgili sözleri hatırlatılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ "en sağlıklı ilişki kadın ile erkek arasındakidir" dedi.

Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellikle ilgili sözleri hatırlatılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ "en sağlıklı ilişki kadın ile erkek arasındakidir" dedi. Eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk olduğunu söyledi. "Çocukların cinsel eğilimlerinin doğru gelişmesi için gereğini yapmalıyız" diye ekledi.
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellikle ilgili söylediği sözlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ "eşcinsellik hastalıktır" demedi ama "En sağlıklı ilişki kadın ve erkek arasında yaşanır" şeklinde konuştu.
"Eşcinsel evliliklerin Türk toplumunun kabul edemeyeceğini" söyleyerek Kavaf'a katılan Akdağ "Bunları kişisel özgürlüklere bırakmak lazım. Çocukların cinsel eğitimlerinin doğru gelişebilmesi için gerekenleri yapmalıyız" diye konuştu.
 
Akdağ gazetecilerin Kavaf'ın "Eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence" sözlerini hatırlatması üzerine, "Şu bir gerçek, Türkiye'de eşcinsellik yaşayanlarca zor bir şeydir. Ayrımcılık sebebi olabilir" dedi.
"Eşcinsel ilişkiyi normal ilişkiden ayıran hususlar olduğu açıktır" şeklinde konuşan Akdağ "Toplum hoşgörülü insaflı olmak zorunda olduğunu" kaydetti.
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, Hürriyet gazetesine verdiği söyleşide "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence. Dolayısıyla eşcinsel evliliklere de olumlu bakmıyorum. Bakanlığımızda onlarla ilgili bir çalışma yok. Zaten bize iletilmiş bir talep de yok. Türkiye'de eşcinseller yok demiyoruz, bu vaka var" dedi.
 
Milletvekilleri ve LGBTT örgütleri: Kavaf istifa etsin!
bianet'in konuyla ilgili görüştüğü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Çetin Soysal ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile Kaos GL'ye konuşan CHP'li Mehmet Sevigen Kavaf'ı istifaya çağırdı. Konuyu meclise taşıyacaklarını bildirdiler
Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) örgütleri de AKP'nin Kavaf'ı disiplin kuruluna vermesi gerektiğini söylediler Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Psikiyatri Birliği1970'li yıllarda eşcinselliği hastalık statüsünden çıkarttı.
 
Haziran 2009'da Viyana'da düzenlenen konferansa Türkiye'yi temsilen katılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekili ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf deklarasyonda yer alan "farklı aile formları" tanımına itiraz ederek, Avrupa Konseyi'ne gönderdiği yazıda "Biz ülke olarak eşcinsel evliliği kabul etmediğimiz gibi eşcinsel aile ebeveynlik kurumunu da kabul etmediğimizi belirtmek isteriz" demişti.
 
Altı örgütün oluşturduğu LGBTT Hakları Platformu, Kavaf'ı 19-27 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak 18. LGBTT Onur Haftası'na "farklı aile kavramlarını" tartışmak amacıyla davet etti.


Etiketler: insan hakları
nefret