11/02/2015 | Yazar: Murat Köylü

ABD’li sivil toplum kuruluşu HRC’nin Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik Endeksi 2014 yayını Kaos GL çevirisiyle Türkçe’de.

ABD’li sivil toplum kuruluşu HRC’nin Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik Endeksi 2014 yayını Kaos GL çevirisiyle Türkçe’de.
 
Kaos GL Derneği, ABD’li sivil toplum kuruluşu İnsan Hakları Kampanyası’nın (HRC: Human Rights Campaign) Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik Endeksi 2014 adlı yayınını (Health Equality Index) Türkçe’ye çevirdi.
 
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eşitliği mücadelesinde ABD’nin en etkin medeni haklar hareketlerinden biri olan HRC’nin her sene yayınladığı Endeks, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans hastalar, aileleri ve yakınları için adil ve kapsayıcı bakımı desteklemek için temel başvuru kaynaklarından biri kabul ediliyor. Endeks hastane yönetimlerinin, hekimlerin, hemşirelerin, Sağlık Bakanlığı’nın ve meslek odalarının LGBT’lere ayrımcılık yapmayan bakım, destek ve tedavi verebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli tedbirler, göstergeler ve kontrol listeleri sunuyor.
 
LGBT’lere ayrımcılığı önlemek için 4 ana başlık
 
Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik Endeksi 2014, LGBT’lere karşı ayrımcılığı engellemek ve herkesin sağlık hizmetlerine tam erişimini güvenceye almak üzere ABD’li sağlık kuruluşlarını 4 ana çerçevede değerlendiriyor:
 
- Hastalar Arası Ayrımcılığa Karşı Politikalar
- Eşit Ziyaret ve Ziyaretçi Politikaları
- İstihdamda Ayrımcılık Karşıtı Politikalar
- LGBT Hasta Odaklı Sağlık Hizmeti Eğitimi
 
Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik Endeksi 2014’ün resmi olmayan tam Türkçe çevirisine ulaşmak için lütfen tıklayınız. İngilizce orijinal metne ise şu linkten erişebilirsiniz

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam