30/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Tıp Öğrencileri Dayanışma Ağı, LGBTİQA+'ların sağlık hizmetlerine erişim sırasında yaşadığı ayrımcılığı raporlamak için bir form oluşturdu.

Sağlıkta yaşadığın ayrımcılığı anlat lubunya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Queer tıp öğrencilerinin örgütlendiği bir eğitim, dayanışma ve mücadele kolektifi olan Kuir Tıp Öğrencileri Dayanışma Ağı, LGBTİQA+'ların sağlık hizmetlerine erişim sırasında yaşadığı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ifadesine dair ayrımcılığı raporlamak için bir form oluşturdu.

Ağ formu şöyle tanıtıyor:

“Bizimle paylaştığınız deneyimler anonim olarak raporlandırılacak ve bu rapor LGBTİQA+lar için kapsayıcı bir sağlık hizmeti talebiyle, ilgili kurumlarla paylaşılacaktır. Sağlık sisteminde ayrımcılığa dayalı şiddetin görünür kılınması ve bu şiddetle mücadele edilebilmesi için bizimle paylaşacağınız deneyimler büyük bir önem taşımaktadır.

“Bu formda sağlık hizmeti almaya çalışırken maruz kaldığınız her türlü LGBTİQA+ fobik şiddeti (Israrla atanmış isminizin kullanılması, LGBTİQA+ kimliğiniz yüzünden rızanız dışında HIV testi istenmesi/alınması, sağlık çalışanının veya kurumunun LGBTİQA+ kimliğiniz sebebiyle size hizmet vermeyi reddetmesi gibi) bizimle paylaşabilirsiniz.

“Geçmişe yönelik deneyimlerinizi de paylaşabileceğiniz bu formu yaşadığınız birden fazla LGBTİQA+ fobik şiddet olayı için birden fazla kez doldurabilirsiniz.”

Foruma buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam