07/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Uçan Süpürge'nin düzenlediği "Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül'e Mektuplar" sergisinde 12 Eylül’e yazılanları bu kez mektupların yazarları seslendiriyor.

Sahiplerinin sesinden mektuplar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uçan Süpürge'nin düzenlediği "Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül'e Mektuplar" sergisinde 12 Eylül’e yazılanları bu kez mektupların yazarları seslendiriyor. Okuma eylemi 10 Ekim'de 17.00-19.00 saatleri arasında garajistanbul'da gerçekleşecek.
 
Mayıs ayında 12. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında Ankara’da gerçekleşen, Uluslararası İstanbul Bienali için yeniden düzenlenen ‘Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül’e Mektuplar’ sergisi 1 Ekim’de garajistanbul’da açıldı.
 
Gerçek veya kurgusal anlatılar üzerinden bir döneme ayna tutmayı, farklı hikayeleri bir araya getirerek 12 Eylül’ü hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçlayan sergi kapsamında, 10 Ekim cumartesi günü, sergiye mektuplarıyla katılan kadınlardan bir grubun katılımıyla Okuma Eylemi yapılacak.
 
Çeşitli kentlerden mektuplarıyla ses veren kadınlar mektuplarını kendi seslerinden ziyaretçilerle paylaşmak için 17.00-19.00 saatleri arasında garajistanbul'da olacak.
 
Kadınlar saçlarını kesiyor
Sergi boyunca ayrıca, kadınların 12 Eylül’de yaşadığı bedensel travmayı simgeleyen bir de performans gerçekleştirilecek. Kadınlar saçlarından bir parçayı kesip, sergi alanındaki bir cam fanusun içine koyacaklar. Binlerce kadının 12 Eylül sonrasında yaşadığı cinsel saldırıların, hâlâ taşınan bedensel travmanın simgesi olan bu saçlar, ‘Darbeciler Yargılansın, İşkenceciler ve Tecavüzcülerden Hesap Sorulsun’ kampanyasının bir parçası haline gelecek.
 
Sergi 14 Ekim’e kadar devam edecek
Ayşegül Devecioğlu, Gülden Treske, Halime Güner, Latife Tekin ve Umut Tümay Arslan’dan oluşan jürinin seçtiği mektuplar ilk olarak Ankara’da 12. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde sergilenmişti.
 
Deniz Mukan ve Ayşegül Devecioğlu’nun küratörlüğünde Uluslararası İstanbul Bienali için yeniden düzenlenen ve genişletilen ‘Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül’e Mektuplar’ sergisi 14 Ekim’e kadar garajistanbul’da görülebilecek.
 
Tarih: 10 Ekim 2009, Cumartesi
Saat: 17.00
Yer: garajistanbul
Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kaymakam Reşat Bey Sokağı, No: 11 A Galatasaray-Beyoğlu/İstanbul
 
Ayrıntılı bilgi için:
Uçan Süpürge - 0 312. 427 00 20 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam