19/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa’da iki ayda bir yayınlanan mizah dergisi Le Monte’un son sayısını yasaklattı.

Sakozy Mizah Dergisini Toplattı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa’da iki ayda bir yayınlanan mizah dergisi Le Monte’un son sayısını yasaklattı.
Neredeyse her sayısında Sarkozy’nin fotoğraflarına fotomontaj yaparak cumhurbaşkanını çıplak ya da eşcinsel olarak gösteren dergi, Temmuz-Ağustos sayısında cumhurbaşkanını parmaklıklar ardında çıplak ve eğilmiş halde gösterdi.
 
Sayının kapağındaki fotoğrafta hapishane parmaklıkları arkasındaki Sarkozy çıplak ve eğilmiş vaziyette gösterildi. Fotoğrafta Sarkozy’nin hemen arkasındaki ikinci bir adamın da cumhurbaşkanı ile cinsel ilişkiye girdiği izlenimi yaratıldı.
 
Sarkozy’nin bireysel dava açmasının ardından mahkeme, fotoğrafın yasaklanmasına karar verdi. Dergi bugünden itibaren toplatılacak. Le Monte iki yıllık yayın hayatında daha önce de defalarca Sarkozy’yi eşcinsel gösteren fotoğraflar basmış, bir keresinde penisine büyütme ameliyatı yaptırdığını ima eden bir başlık atmıştı. Sarkozy, bu kapaklarla ilgili şikayette bulunmuş, ancak toplama kararı çıkarttırmamıştı. Fransa’da 30 yıldan beri ilk kez bir yayın cumhurbaşkanı isteğiyle toplatılıyor.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam