28/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Boşanmak isteyen Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara tutuklandıktan bir gün sonra tekrar serbest bırakıldı.

Saldırgan koca tekrar serbest bırakıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hasret Kara’yı tornavidayla 43 yerinden yaralayan ve dün öğlen saatlerinde hakkında tutuklama kararı çıkan Yakup Kara tekrar serbest bırakıldı.
 
Boşanmak isteyen Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’nun suç duyurusunda bulunması üzerine dün tutuklanan Yakup Kara’nın tekrar serbest bırakılmasının gerekçesi ise, “delil durumunda değişiklik olmaması”.
 
Kadınların mücadelesi sonucu tutuklama kararı veren 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin bu kararını 1. Sulh Ceza Mahkemesi bozdu. Mesai saatinin bitimine yakın yakalanan Yakup Kara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu karara, “Erkek şiddetinin cezalandırılması için ölmemiz bekleniyor. Yakup Kara engellenmedikçe Hasret’in can güvenliği tehdit altındadır. Erkek adalet değil gerçek adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle tepki gösterdi.
 
Ne olmuştu?
Mahalle sakinlerinin işe veya eve giderken refakat ettiği Hasret Kara, 15 yıllık eşi Yakup Kara tarafından defalarca şiddete uğramış ve birçok kez karakola başvurmuştu. Yakup Kara 120 gün hapis cezası ile cezalandırmış fakat cezası para cezasına çevrilmişti. Son olarak Hasret Kara’yı 8 Ağustos günü 43 yerinden tornavidayla yaralamış fakat çıkarıldığı mahkemede “Beni tahrik etti, kendimi kaybettim” ifadeleriyle serbest bırakılmıştı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’nun suç duyurusu üzerine Yakup Kara dün tutuklanmış, kadınlar kararı “Bu kararı aldırmak için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmamız utanç verici. Ancak bu durum bize gösteriyor ki koruma kararını ciddiyetle uygulamak için, karakolların görevini yapması, mahkemelerin potansiyel katilleri bırakmaması için ortalığı ayağa kaldırmak gerekiyor” ifadeleriyle değerlendirmişti.
 
İlgili haberler:

Etiketler: kadın
İstihdam