31/03/2020 | Yazar: Ali Erol

Mart’ın son haftasından homofobik nefret “köşe”leri Akit, Star, İstiklal, Sonsöz, yazarlarından…

Salla gitsin sonu yok nasılsa komplonun, “LGBT”yi de kattın mı “köşe”lere sığmaz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobik nefret söylemiyle bendini aşıp “köşe”lerine sığmayan gazete yazılarını okumaya devam ediyoruz.

Mart ayının ilk, ikinci, üçüncü ve nihayet son haftasından cinsiyetçi ve homofobik nefret “köşe”lerini Akit, Star, İstiklal ve Sonsöz yazarlarından seçtik.

Akit, Ali Karahasanoğlu: “Gaylik, lezbiyenlik, inançsızlık, ateistlik, maymunluk..”

Akit’ten Ali Karahasanoğlu, “Said Nursi’yi; Livaneli, Demirel, Özkök ile mi anacağız?” başlıklı “köşe” yazısında, Said Nursi’nin ölüm yıldönümü “biz de” anıyoruz diyor ama Yeni Asya gazetesinin anmak için mikrofon tuttuğu isimlerin “itibarsız” olduğunu söylüyor ve gazeteye akıl veriyor: “Gidin, AK Partili bir siyasetçiden görüş alın. Haydi onlarla uyuşmuyorsunuz.. Milli Görüş çizgisinden, Saadet Partisi’nden bir siyasetçinin görüşünü alın..”

İslamcıların “Said Nursi’yi; Livaneli, Demirel, Özkök ile mi anacağız?” atışmalarından kime ne ama Akit yazarı “gay ve lezbiyenler” nakaratını ağzına almadan “köşe”sini doldurabilir mi: “Hani “tanımıyorsanız, ben size bu adamı tanıtayım” diyeceğim ama.. Gaylik, lezbiyenlik, inançsızlık, ateistlik, maymunluk... ‘her girdiği kılığı size hatırlatayım’ diyeceğim ama.. Eminim; Yeni Asya’nın yöneticileri de, en az benim kadar, Ertuğrul Özkök’ün, Said Nursi’ye yaptığı övgünün, o alime hakaret olduğunu biliyorlardır..”

Akit’ten Karahasanoğu, Said Nursi’nin 60. Ölüm yıldönümünü rahmetle anarken gey ve lezbiyenliği “itibarsızlaştırma” aracı olarak araya katıyor ve “köşe”sinin konusu fark etmeden homofobik nefretini bir kez daha kayda geçirmekten geri kalmıyor.

Star, Ardan Zentürk: “LGBT’ye kadar varır”

Star yazarı Ardan Zentürk, “Kapitalizm dinlerden kurtulmaya mı çalışıyor?” başlıklı “köşe” yazısına kapitalizme karşı toptan reddiye ile başlıyor!

Milli İradenin Sesi Star “köşe” yazarı sonra hızını alamıyor: “Kapitalizm, başı sıkıştığında demokrasi maskesini sıyırıp bir kenara atar, faşizmi yeniden yapılandırırken dinleri pervasızca kullanır.” Derken Star “köşe” yazarı bir “Ama…” çekiyor ve dön geri başa: “Kapitalizm, samimi inançlı insanlardan nefret eder.”

“Kapitalizmin dini pagandır”dan “Bill Gates’ler başaramayacak”a saydır gitsin sallayan Star yazarı Zentürk, “köşe”sini nasıl sağlama alacağını tabii ki biliyor: “Onların bir hesabı olabilir, asıl unutulmaması gereken Allah’ın hesabıdır.”

Saydır gitsin salla sonu yok nasılsa komplonun, araya “LGBT”yi ekledin mi “köşe”lere sığmaz, “kitabını yazması gerekir” daha önce hiç işitilmemiş güya kapitalizm karşıtı tüm bu ırkçı ve homofobik nakaratların Star’dan Ardan Zentürk: ““Pagan kapitalizm” bir gerçektir, meselenin uzun anlatımı, 1950’lerde “rock” 1960’larda “pop” müzik patlamasının “hippilik” felsefesi üzerinden nasıl Katmandu yollarına rotalandığı, Afrika’nın pagan müzik ritminin (bağlantısında dans kültürünün ünlü disko markaları üzerinden) nasıl pazarlandığına, bunda Hollywood filmlerinin nasıl rol oynadığına, LGBT’ye kadar varır. Kitabını yazmam gerekiyor.”

İstiklal, Said Ercan: “İnstagram filtreleri arasında bir sürü LGBT sembölü vardır”

Saydır gitsin salla kaynak soran mı var saç bağlamsız bildiğin bütün terim ve ifadeleri isteyen kendi komplosunu besler nasılsa tekniğiyle dolan “köşe”lerde İstiklal “köşe” yazarı Said Ercan, “Yeni Dünya Düzeni Amaçlarına Ulaşmak İçin Neler Yapıyorlar?” başlıklı yazısına, Star’dan Ardan Zentürk’ün bıraktığı yerden devam ediyor. 

“Cinsiyetsiz nesil”, “3. Cinsiyet”, “Netflix”, “Amerika”, “yapay zeka”, “robot”, “LGBT sembolü”, “queer”, “instagram”, “çocuklar”, “İzlanda” artık allah ne verdiyse salla karıştır dolsun “köşe”ler:

“Bugün dünyadaki popüler konulardan biri cinsiyetsiz nesillerin yetişmesi, ne kız ne erkek 3. Cinsiyet, bununla ilgili Netflix yüzlerce film ve dizi yayınlıyor, özendiriyor, Amerika’da bazı ünlüler yeni doğan bebeklerinin cinsiyetini söylemiyor, “ergenliğe gelince kendi seçeçek” diyorlar kız, erkek ya da cinsiyetsiz, böylelikle cinsiyet bitecek, evlenme bitecek, üreme bitecek ve onlar kusurlu insandan kurtulup kusursuz yapay zeka robotlara zemin hazırlanacak. Bugün instagram filtreleri arasında bir sürü LGBT sembölü vardır bunlardan birisi kırmızı ayakkabı giymiş zenci bir erkek ve yanında “queer” yazıyor. Queer, Kız ya da Erkek olmayan cinsiyet ve cinsel yönelimlerin hepsini içine alan bir kavram. Bu kavramlar herkese öğretiliyor ve normalleştiriliyor. Türkiye instagram kullanımın 40 milyon kullanıcı ile nufüs penetrasyonuda dünyada ikinci sırada yer alıyor. Buna alışmamız ve kanıksamamız bekleniyor, çocuklar maalesef bu anlamda risk grubundalar, İzlanda gibi bazı batı ülkelerinde kızı kız gibi erkeği erkek gibi yetiştirmek “cinsiyet baskısı” suçu olarak görülüyor.”

Sonsöz, Şehmus Temiz: “Humanizim diye ibneliği, sosyalizm ve nikahsız yaşamı pohpohluyorlar…”

Batman Sonsöz’den Şehmus Temiz, “Çiş Bankası Deyip Özür Dilemek” başlıklı “köşe” yazısına, “Çukurlaşmış güruhun seviyesine inmek bir Batmanlıya yakışmaz.” diye başlıyor ve devam ediyor:

“Bazı organizasyonlar, fonlar, örgütler her ne derseniz deyin, planlı bir şekilde bu toplumun değerleriyle oynuyorlar. Humanizim diye ibneliği, sosyalizm ve türlü argümanlarla da nikahsız yaşamı pohpohluyorlar…”

“Barış de özgürlük de insan hakları de feminizm sosyalizm, LGBT de olmadı biraz iftira atıp çalkala, kıvama getir bize götür… Bunların basit girişimler olmadığını düşünüyorum. Batman’a sapık diyenlere sapık demekten bile utanıyorum.”

Not: Bu haberde, alıntıların yazım hatalarına dokunulmuyor; olduğu gibi alınıyor.


Etiketler: medya
İstihdam