30/12/2008 | Yazar: Kaos GL

Çeviren: Asu Hekimoğlu

Çeviren: Asu Hekimoğlu

San Francisco’da bir lezbiyen dört kişinin tecavüzüne uğradı. Otoriteler, saldırıyı bir nefret suçu olarak tanımlıyor. Tecavüze uğrayan kadının partneriyle açık olarak yaşadığı ve arabasında gökkuşağı bayraklı çıkartma bulunduğu bildirildi.

San Francisco’da bir kadın lezbiyen olduğu için alaya alındı, dört adam tarafından kaçırıldı, defalarca tecavüz edildi ve terk edilmiş bir binasının dışında çıplak bırakıldı.

28 yaşındaki kurbanın 13 Aralık tarihinde, gökkuşağı bayraklı arabasından indiği sırada saldırıya uğradığı açıklandı. Genç yaşlarla 30’lu yaşlar arasındaki adamlar önce kadının cinsel yöneliminden ötürü sataştılar.

Otoriteler, saldırıyı bir nefret suçu olarak tanımlıyor. Öldürülen kadının partneriyle açık olarak yaşadığı ve arabasında gökkuşağı bayraklı çıkartma bulunduğu bildirildi.

Defalarca tecavüz

45 dakika boyunca süren saldırı adamlardan birinin, kadının caddenin karşısına geçtiği esnada, ona ulaşarak sert bir cisimle vurarak, soyunmasını emretmesiyle başladı ve diğer adamların o noktada yardım etmesiyle tecavüz ettiler.

Grubun yaklaşan birini görmesi üzerine, kurbanı arabasına zorla bindirip onu yanmış bir apartman binasına götürerek, aracın içinde ve dışında defalarca tecavüz ettiler. Saldırganlar kadının cüzdanını alarak arabasıyla olay yerinden uzaklaştılar. Polis memurları arabayı 2 gün sonra terk edilmiş olarak buldular.

Kadın yakınlarda oturanlardan yardım istedi ve hastanede muayene edildi. Kurbanın saldırganları tanımadığını söylemesine karşın dedektifler civar sakinlerinin tanıyor olabileceğini umuyor. Otoriteler adamlardan birinin ‘Blue’ diğerinin ise ‘Pato’ takma ismiyle tanındığını düşünüyorlar.

Richmond Polisi saldırganların yakalanması için bilgi verecek kişilere 10000 $ ödül sunuyor.

Eşcinsellere karşı nefret suçları artıyor

Eşcinsel hakları savunucuları cinsel yönelim temelli nefret suçlarının son zamanlarda ulusal çapta arttığını belirttiler. FBI’a göre bu suçlardan 2006 yılında 1415, 2007 yılında 1460 oldu ve her iki zamanın toplamı olarak %16 artış gerçekleşti.

New York merkezli Şiddet Karşıtı Programlar Ulusal Koalisyonu koordinatörü Avy Skolnik; gey, lezbiyen ve transeksüellerin heteroseksüel kişilere oranla polisle irtibata geçme konusunda daha isteksiz olabileceklerini belirtti.

‘Saldırganlar tüm cinsel kimlikteki LGBT bireyleri cinsel saldırıyla hedef almışlardır, bu tarz hedefler toplumumuzun tecrübe ettiği en zalim, insanlık dışı ve vahşice nefret suçu şekillerinden biridir.’

Skolnik, grubunun nefret suçlarının; bu yıl California, Arizona ve Florida’da eşcinsel evliliklerin oylamaya sunulmasını boykot etmek için olup olmadığını anlamak için; veri dalgalanmasını analiz etmeyi planladığını söyledi.

‘Her zaman LGBT karşıtı girişimler olmuştur, biz sayılardaki ve saldırının sertliğindeki artışları görmek niyetindeyiz; insanlar önyargılarının dışa vurumunda kendilerinin daha fazla yetkiye sahip olduklarını hissediyorlar.’ dedi.



Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam