10/09/2018 | Yazar: Kaos GL

İş dünyası dergisi The Brand Age sanal zorbalık dosyasında eşcinsellerin de bu suçun mağduru olabileceğine dikkat çekiyor.

Sanal zorbalık artıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

İş dünyası dergisi The Brand Age sanal zorbalık dosyasında eşcinsellerin de bu suçun mağduru olabileceğine dikkat çekiyor.

Aylık yayımlanan iş dünyası dergisi The Brand Age Eylül ayı sayısında sanal zorbalık konusunu ele alıyor. Elif Tütüncü’nün hazırladığı dosyada siber zorbalık, kişiye dini, cinsel yönelimi, mezhebi, etnisitesi, sosyo-ekonomik durumu ile ilgili alay edici ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı mesajlar ve fotoğraflar göndermek olarak tanımlıyor.

Tütüncü bu dosyada 2010 yılında eşcinsel olarak açılmasının ardından siber zorbalığa maruz kalıp intihar eden Tyler Clementi’den de bahsediyor ve siber zorbalığın her geçen gün arttığını ve önlem alınmadığı takdirde intihara varan boyutlara ulaşabildiğine dikkat çekiyor.

“Siber zorbalık, gelişim açısından ciddi sıkıntılar teşkil ediyor”

Elif Tütüncü “dijital dünya ve özellikle sosyal medya, kitlelerin yer aldığı platformlar olduğundan bir kişinin, bir grubun takındığı kötü tavır, diğer kullanıcıların binlercesini ve milyonlarcasını aynı tavrı takınmaya teşvik ediyor. Her gün onlarca çocuğun ve yetişkinin karşılaştığı durumlar arasında yer alan siber zorbalık, gelişim açısından ciddi sıkıntılar teşkil ediyor” diyor.

Uzman görüşlerinin de yer aldığı dosyada siber zorbalığa karşı mücadele yöntemlerinden ve farkındalık çalışmalarından bahsediliyor.


Etiketler: medya
İstihdam