22/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos Kültür Merkezi’nin sinema konulu ‘Sanat ve Heteroseksizm’ söyleşisi 24 Aralık 18.30’da Yapı Sanatevi’nde!

Sanat ve heteroseksizm söyleşilerinde bu ay sinema konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos Kültür Merkezi’nin sinema konulu “Sanat ve Heteroseksizm” söyleşisi 24 Aralık 18.30’da Yapı Sanatevi’nde!
 
Kaos Kültür Merkezi’nin yeni dönem etkinliklerinden “Sanat ve Heteroseksizm” temalı söyleşi dizilerinin ikincisi 24 Aralık saat 18.30’da Yapı Sanatevi’nde gerçekleştirilecek.
 
“Türk sinemasında Heteronormatif Olmayan Temsiller” konusunda Damla Çimen ve “Kuir Festivallerin Ekonomipolitiği” konusunda Bilge Taş’ın sunumlarıyla yapılacak söyleşi herkesin katılımına açık.
 
Konuşmacılar kim?
 
Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezuniyetinin ardından, kadına yönelik şiddet ve engellilik konusunda çalışmalar yürüten Damla Çimen yine Ankara Üniversitesi’nde Kadın Çalışmaları yüksek lisans programına girerek, yüksek lisans tezini “Türk sinemasında Heteronormatif Olmayan Karakterler ve Queer İhtimaller” bitirme projesiyle tamamlamıştır. Çimen şu an ayrımcılıktan uzak alternatif mekan hayalini yaşama geçirmekte, İstanbul Komşu Kafe Kolektif’te vegan vejetaryen yemekler yapmaktadır.
 
Pembe Hayat KuirFest’in ortak kurucusu ve festival yönetmeni/programcısı Bilge Taş ise, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Ankara Film Festivali, !f Ankara ve Gezici Festival gibi pek çok uluslararası festivalin ekibinde yer aldı. Viyana, Atina ve Varşova’da Türkiye Filmleri Haftaları organize etti.
 
Geçtiğimiz yıllarda Berlinale Teddy Award, TLV FilmFest ve MixCopenhagen gibi uluslararası LGBT film festivallerinde jüri olarak yer aldı. Halen Ankara Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema bölümünde, film festivalleri üzerine doktora tezini yazıyor. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam